avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate Ovy80

Activitate Ovy80

Răspuns la discuția Amenda de circulatie
Am citit si eu art.118 dar nu am gasit unde scrie daca mai beneficiezi sau nu de reducerea suspendarii.

latka a scris:

Nu veti mai beneficia de test si de reducere, daca depuneti plingere si pierdeti. Veti executa suspendare intreaga, de 90 de zile.
Art. 118 aliniatul 4 din OUG 195/2002
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției. Sancțiunea contravențională complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce își produce efectele fără îndeplinirea vreunei alte formalități.

Buna ziua . Am luat o amenda de circulatie pentru viteza si am carnetul suspendat 90 de zile cu posibilitate de ridicare la 30 de zile cu retestare. Intrebare este : daca fac contestatie si pierd procesul cat timp imi va fi suspendat carnetul si daca mai pot da retestarea pt 30 de zile?