avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate cojocaru27

Activitate cojocaru27

Deci noi ar trebui sa punem cazul pe rol? Eu as vrea sa avem o intelegere amiabila intre parti si sa platesc suma de bani datorata de maam mea ( fara penalitatile calculate de ei ) si nu stiu daca sa repun prin contestatie dosarul pe rol sau sa-l las asa suspendat? ce ma sfatuiti sa fac? multumesc.
Buna ziua, revin cu aceeasi problema. Am verificat in online la judecatoria sectorului 5 si statusul dosarului apare la 06.06.2020 asa : Solutie pe scurt :IN temeiul art.412 al.1 pct1 din Codul de procedura civila suspenda judecata cauzei. Cu dreptul de a formula recurs pe toata durata suspendarii cauzei. - Ce inseamna? oare inseamna ca a fost suspendat pentru ca au luat la cunostiinta ca mama a decedat si ne-au introdus pe noi, urmasii, in cauza? vad ca la contestatori apar acum, pe langa mama, si restul familiei: eu, tata si sora mea. Va reamintesc ca mama a contestat in instanta o executare silita la un dosar de neplata credit bancar impotriva unei firme de recuperari Kruk. Intrebarea mea si sper din suflet sa ma ajutati este : " CIne trebuie sa faca recurs, noi ca si contestatori in prima faza a deciziei de executare silita sau firma de recuperare kruk in urma decesului mamei? " Ce inseamna ca s-a suspendat judecata cauzei? ce se intampla next? cat dureaza suspendarea aceasta? multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua. Mama mea a facut o contestatie la un dosar de executare silita care se afla pe rol cand aceasta a decedat. La ultima infatisare, asa cum reiese din online de la judecatoria sector 5, in temeiul art.412 al 1. pct.1 din Cod de procedura civila se suspenda judecata cauzei. Cu dreptul de a formula recurs pe toata durata suspendarii cauzei. Asta in luna 06.08.2020. IN dosar, la contestatori apare atat mam ( care a decedat intre timp) cat si noi, resutl familiei, sora, tata si cu mine.
Intrebarea mea este: Cine trebuie sa faca contestatie noi ca parte contestatoare la ordinul de executare silita pentru care am ajuns in instata ( mama a contestat in instanta ) sau, pentru ca ama a murit, trebuie sa faca firma care ne-a executat silit, adica recuperatorii de credite de la Kruk? Daca nu face nimeni contestatie, ce se intampla? CAat este durata de suspendare? multumesc pentru raspunsuri.
Multumesc frumos pentru raspunsuri, Anca Angheloiu. Much appreciated.
Din pacate la puntcul 1 noul avocat mi-a spus ca trebuie sa fac eu o adresa pe mail catre vechiul avocat si sa-l anunt de concediere. Am cautat pe net si n-am gasit niciun model in acest sens, nu stiu exact cum sa formulez oficial.
Punctul3, cererea o fac eu personal la arhiva, sau o face noul avocat?
Punctul 4 - corect, ma gandeam ca exista niste becnchmarks. Chiar nu stiu la ce sa ma astept. Dar cred ca e mai fair sa astept o cotatie de la noul avocat.
Multumesc mult.
Buna ziua. Vreau sa va feliciti in primul rand pentru aceasta comunitate. Multi dintre noi, cei care avem contact cu spetele judecatoresti pentru prima data, avem nevoie de cat mai multe informatie si acest portal vine ca o gura de aer.
mama mea a decedat in urma cu doua luni. fara sa fi stiut de acest lucrur, mama fusese executata silit in 2018 pentru un credit facut la BCR pentru care nu a mai platit niste rate din momentul in care a aflat ca este bolnava de cancer. In urma executarii, a facut apel si a contestat executarea la Judecatoria Sectorului 5. Proces inca pe rol din cate inteleg de la avocat. Urmatoarea infatisare este pe 5 iunie insa eu as vrea sa schimb avocatul si urmeaza sa-i trimit instiintarea de reziliere a contractului de prestari servicii. Acum, pentru a merge mai departe am nevoie de cateva raspunsuri la unele dintre intrebari care, sincer, nu ma lasa sa dorm noaptea:
1. Cum trebuie formulata aceasta cerere de renuntare a avocatului pe care mama la angajat, cuc are nu am vorbit niciodata si nu-l cunosc personal si prin urmare nu am niciun contract de prestari servicii pe care sa-l inchei?
2. Tot acest avocat nu vrea sa-mi puna la dispozitie dosarul sa vad exact ce aparare a facut si ce cere firma care a facut executarea silita. Cum pot intra in posesia dosarului? Trebuie sa astept sa angajez alt avocat si sa vina termenul de judecata sau exista si o alta metoda?
3. Cum pot sa vad cat mai repede cu putinta ce contine executarea silita? Am un numar de dosar de executare silita pt creanta Invest Capital cesionata de Kruk/BCR.la dos exec 1201/2018 BEJ Mihai Cristian, insa nu pot sa obtin nicio informatie online. UNde pot cere detalii cu suma restanta si penalitatile cerute.
4. Intentionez sa ajung cu cei de la Kruk, Invest Capital, inteleg ca este aceeasi firma cumva, la o intelegere si sa platesc creanta ramasa (cum este si moral pentru ca mama a luat niste bani pe care nu i-a mai dat inapoi integral) si o parte din penalitati. Insa nu pe toate. Avocata mi-a spus la telefon ca ar fi o creanta de 27000ron si penalitati pana la o suma totala de 77000ron, mi se pare foarte mult. Cum ma sfatuiti sa initiez aceasta intelegere intre parti? Am sanse ca aceasta firma de recuperari sa accepte o astfel de negociere sau o sa insiste pentru toata suma tinand cont ca mama are o casa lasata mostenire pe care ei o pot executa silit?
4. Ce onorariu este corect pentru un avocat care sa termine acest proces pe cale amiabila? repet, n-am avut niciodata un litigiu si n-am apelat niciodata la un avocat si nu stiu preturile. Nu vreau o suma exacta, vreau sa stiu cam pe unde ar fi.

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri. VA asigur ca o sa ma ajute enorm. Sper sa ajute si pe altii.