avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dosar suspendat in temeiul art 412 al1.pct1 din Codul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Dosar suspendat in temeiul art 412 al1.pct1 din Codul de procedua civila? ce inseamna?

Buna ziua. Mama mea a facut o contestatie la un dosar de executare silita care se afla pe rol cand aceasta a decedat. La ultima infatisare, asa cum reiese din online de la judecatoria sector 5, in temeiul art.412 al 1. pct.1 din Cod de procedura civila se suspenda judecata cauzei. Cu dreptul de a formula recurs pe toata durata suspendarii cauzei. Asta in luna 06.08.2020. IN dosar, la contestatori apare atat mam ( care a decedat intre timp) cat si noi, resutl familiei, sora, tata si cu mine.
Intrebarea mea este: Cine trebuie sa faca contestatie noi ca parte contestatoare la ordinul de executare silita pentru care am ajuns in instata ( mama a contestat in instanta ) sau, pentru ca ama a murit, trebuie sa faca firma care ne-a executat silit, adica recuperatorii de credite de la Kruk? Daca nu face nimeni contestatie, ce se intampla? CAat este durata de suspendare? multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cojocaru27 , utilizator 13:36, 3 Noiembrie 2020
CPC
Suspendarea procesului
Art. 412

Suspendarea de drept

(1) Judecarea cauzelor se suspendă de drept:

1. prin decesul uneia dintre părţi, până la introducerea în cauză a moştenitorilor, în afară de cazul când partea interesată cere termen pentru introducerea în judecată a acestora;

Mostenitorii au dreptul sa desfasoare diligente pentru repunerea pe rol a cauzei
Deci noi ar trebui sa punem cazul pe rol? Eu as vrea sa avem o intelegere amiabila intre parti si sa platesc suma de bani datorata de maam mea ( fara penalitatile calculate de ei ) si nu stiu daca sa repun prin contestatie dosarul pe rol sau sa-l las asa suspendat? ce ma sfatuiti sa fac? multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita cu decesul contestatarului cojocaru27 cojocaru27 Buna ziua. Vreau sa va feliciti in primul rand pentru aceasta comunitate. Multi dintre noi, cei care avem contact cu spetele judecatoresti pentru prima data, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am depus contestație la executare silita și azi a ... Camelia C.I. Camelia C.I. Buna ziua Am depus contestație la executare silita și azi a avut loc prima ședință în urma căreia s-a suspendat judecarea cauzei, pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cauza - la apel drragosd drragosd Buna ziua , in urma unei contastatii la executare, castigata in prima instanta, unul dintre parati a facut apel( la tribunal). la apel nu s-a prezentat nici ... (vezi toată discuția)