avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare cauza - la Apel
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare cauza - la Apel

Buna ziua ,
in urma unei contastatii la executare, castigata in prima instanta, unul dintre parati a facut apel( la tribunal).
la apel nu s-a prezentat nici o parte si nici nu s-a trimis cerere de judecare in lispa( de catre niciuna dintre parti).
asadar tribunalul a pronuntat "suspendarea apelului, cu drept de recurs pe toata durata suspendarii" .

Acum, eu nu stiu cum sa procedez:
1. trebuie sa fac eu acest recurs!? ( tot catre tribunal?)
2. care este aceasta "toata durata suspendarii" ? are vreun termen ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: drragosd , utilizator 15:21, 15 Noiembrie 2019
Faceti o cerere de repunere pe rol si solicitati judecata in lipsa.
Multumesc ,
deci ramanea suspendata ...fara o astfel de cerere de repunedere pe rol!?...cam....nedrept acest mod de lucru ..
apoi , trebuie timbrata cererea asta ?
"cereri pentru repunerea pe rol, când suspendarea judecării se datorează părţilor - 50% din taxa judiciară de timbru pentru cererea sau acţiunea a cărei judecare a fost suspendată;"
numai ca actiunea suspendata ...este apelul ....care sigur nu a fost timbrata de catre cei care l-au cerut.....=> deci 50% din ....ceva ce nu cunosc .....
Va rog , revin cu intrebarea si cu situati un pic mai explicit , deoarece…..nu sunt sigur daca ar fi inteligent din partea mea sa fac cerere de repunere pe rol .

- Partile : Eu(contestator) impotriva unui recuperator (Intimat Pârât) .
La care se adauga si un IFN(creditorul initial , care cedase creanta) – acesta a fost solicitat de catre Judecatorie pt clarificari
- Contestatia la executare a fost acceptata si s-a decis restabilirea situatiei anterioare
- Motivul suspendarii apelului este faptul ca nici o parte nu s-a prezentat si nici nu a cerut judecare in lipsa .
- Motivarea / justificarea pt apel :
In hotararea data de Judecatorie , IFN-ul solicitat pt explicatii a fot numit si el “intimata”. Pe motiv ca le-ar fi fost teama ca o sa le solicit lor restiturirea sumelor proprite au facut apel, cum ca ei nu au de ce sa fie « intimata » pt ca ei nu fac parte din dosarul de executare ( …..cam adevarat !!- insa eu nu aveam cum sa solicit restituirea sumelor decat Recuperatorului (care a solicitat deschirerea dosarului de executare).

Acum…, eu daca solicit repunerea pe rol a cauzei :
1. Va trebui sa platesc si ½ din taxa platita déjà la prima instanta ?
2. Risc sa le dea dreptate lor in baza acelei greseli ?....cum ca au fost numiti « intimata » intr-un dosar in care ei erau de fapt « creditor cedent » ?
3. Daca nu cer repunerea pe rol , as mai avea de asteptat vreo 4 luni pana se fac cele 6luni cand suspendarea se perima … . in acel moment se incheie definif actiunea si ramane definitiva ? saut re sa fac alta cerere de constatare a perimarii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol ; legea 554 refuz soluþionare cerere, declinare competenta mototo mototo Initial am depus actiunea in ianuarie 2014 la curtea de apel ; aceasta si- a declinat competenta in favoarea tribunalului . Tribunalul si- a declinat in ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "apel perimat. cu recurs" ? ce consecinte are vis-a-vis de hotararea primei instante? drragosd drragosd Buna ziua , este vorba despre o contestatie la executare pe care am initiat-o si in prima instanta am castigat Încheiere din 20.12.2018: \"Admite cererea în ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a cauzei adinutza.2008 adinutza.2008 Bun, am inteles ca trebuie sa fac o cerere de repunere pe rol a cauze cf art245 pct 1 C.proc.civ. dar in situatia in care eu sunt in recurs, la ce instanta ... (vezi toată discuția)