avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate mlizz19

Activitate mlizz19

Contabila ne-a spus ca este obligatoriu sa ia concediu medical, dar mi se pare absurd sa fiu nevoita sa platesc medicalul daca angajatul nu este confirmat, ci doar plasat in carantina. Acesta, de asemenea, nu doreste medical, ci doreste sa lucreze de acasa. Pana la urma ce ne obliga legea?
Ce este de facut in urmatoarea situatie: Angajatul este in ultima saptamana de preaviz, iar DSP-ul l-a bagat in carantina 14 zile, alaturi de o persoana confirmata pozitiv sars cov-2 din apartament. Angajatul nu a fost testat de catre DSP, ci doar carantinat. Este obligat sa-si ia concediu medical in conditiile in care poate face telemunca, nu are simptome si nu a fost testat? Multumesc!
Răspuns la discuția Cursuri neacreditate
Da, ma refeream la mai multi colegi. Multumesc pentru raspuns :)
Răspuns la discuția Cursuri neacreditate
Nu am spus schimb de cunostinte :)
Buna ziua!

Intentionez sa organizez cursuri de perfectionare pe design/programare (zona software & design grafic), achitabile online (procesator de plati), in cadrul unui SRL. As dori sa stiu daca este necesara obtinerea de autorizatii/cursuri de formator sau altele pentru a putea tine aceste cursuri legal. Mentionez ca nu doresc sa ofer certificari, ci doar sa ne impartasim cunostintele din domeniu.

Va multumesc!