avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate danna_2008

Activitate danna_2008

Va multumesc mult pentru raspuns. Trebuie insa sa va aduc lamuriri in acest sens:
-Act de vanzare-cumparare intre vanzator (numele lui) si cumparator, sotul meu, iar in dreptul numelui lui este stipulat CASATORIT. (nu se face nici o precizare cu cine, respectiv nu apare nicaieri numele meu)
- Tot in acest act sunt trecuti socrii mei (ambii) in calitate de procuratori de fonduri cu titlu de donatie.
- Mai este stipulat si faptul ca sotul meu cumpara, ca bun propriu, aceasta locuinta cu suma ce i-a fost donata in acest scop de catre parintii lui, facand apel la art.31 lit.f din Codul Familiei.
Reiterez faptul ca sotul meu, impreuna cu parintii lui au intocmit acest act legal, la notariat, FARA STIINTA MEA. Nu am fost prezenta, nu am fost anuntata, nu am aflat decat dupa o saptamana de la semnarea acestui act.
-Nu este specificat cum s-au dat banii:
-Nu am nici o dovada ca banii sunt comuni, ei nu au fost in banca.
- Acesti bani au fost obtinuti prin vanzarea unui apartament si a unui teren unde figuram si eu, alaturi de sotul meu, ca proprietara.
Realizez ca situatia nu-mi este deloc favorabila, raul a fost deja produs, insa, in eventualitatea (mai mult ca sigura) a unui divort, nu stiu ce se poate face, mai ales ca ar trebui ca fiul meu sa ramana alaturi de mine.
Va multumesc inca o data pentru interesul acordat
Ce este de facut in situatia in care sotul meu impreuna cu parintii lui au intocmit un act de donatie legal, la notar, prin care acestia ii doneaza sotului o suma necesara cumpararii unei locuinte si asta fara ca eu sa fiu instiintata? Tin sa mentionez ca aceasta suma provine, in exclusivitate, din fondurile acumulate de-a lungul casniciei noastre, nici macar o particica neputand proveni de la socrii mei. Suntem amandoi angajati, asadar vreau sa remarc faptul ca si eu mi-am adus contributia la strangerea acestei sume necesara achizitionarii locuintei. Actul notarial se prezinta sub forma unui contract de vanzare cumparare intre vanzatorul locuintei si cumparator-sotul meu, in acel act facandu-se si precizarea ca suma necesara cumpararii casei este donata de catre cei doi soti-socrii mei.
In eventualitatea unui divort, care se pare ca e foarte aproape dupa aceasta escrocherie, daca pot s-o numesc asa, ce am de facut? Avem si un copil de 14 ani care ar ramane cu mine, dar asta presupune sa parasesc aceasta locuinta?
Va multumesc.