Cel mai bine ar fi un act de donatie.
Parintii sa precizeze in acel act faptul ca donatia se face doar catre dvs., nu si catre sotul dvs.
Obligatoriu actul de donatie se face in forma autentica, la notariat, pentru a nu avea mai tarziu probleme.
dar fratele meu poate ataca donatia facuta de parintii nostrii catre mine? ce clauze trebuiesc puse pt a putea scapa de aceste griji? si inca o intrebare aveti idee cat ar putea costa donatia la apartamentul in cauza(val aprox 100.000 eur), cadastru, intabulare? aproximativ...:">
cel mai bine ar fi sa va faca un act de donatie cu scutire de raport, sau un act de donatie cu clauza de uzufruct sau renta viagera in favoarea parintilor.
cheltuielile cu cadastrul apartamentului, expertul, taxele notariale, intabularea....va duc la aproape 70 mil.lei cu aproximatie.
Doamna, sa luati fara sa dati, legea romaneasca zice ca nu se poate. Si cat timp apartamentul e in Romania, asta e, se plica legea romana.
Asa incat, alegeti: donatie: nu se atinge sotul, dar fratele va poate cere jumatate din valoarea lui la decesul parintilor, vanzare: nu se atinge fratele (daca intr-adevar e vanzare si platiti pretul lui, desi ma indoiesc) dar are drept sotul.
Astea sunt standard, ca variante.
alina, daca face donatie cu scutire de raport, nu mai raporteaza apartamentul, dar raporteaza valoarea lui. Daca face uzufruct sau renta viagera, nu vad la ce-i serveste, caci nu-l mai poate vinde asa usor, iar asta vrea doamna, deci nu se incadreaza.
Daca doriti variante care sa nu fie standard, mergeti la o consultatie juridica, eventual faceti un act la un avocat... Dar sa va ganditi ca in toate cazurile urmariti o cauza ilegala conform legii romane, ceea ce expune orice act unui risc, mai mic sau mai mare, de desfiintare. In functie de cat de elaborat e actul.