Buna ziua,
As vrea sa stiu daca este posibila colaborarea cu un independent belgian pe o firma din Romania.
Eu detin o firma in Franta de import export care are ca profil ferestrele termopan, adik aduc ferestre termopan din Romania si vand in Franta si Belgia, problema este ca tot mai multe persoane imi cer si montajul acestor ferestre. Dat fiind faptul ca taxele sunt foarte mari in Franta as vrea sa creez o firma in Romania de constructii si renovari interioare care sa se ocupe numai cu montajul acestor ferestre, problema este ca nu este o activitate permanenta si nu as vrea sa angajez personal in Romania pe care sa il platesc chiar daca am sau nu activitate.
Acum vine intrebarea, as putea sa colaborez cu persoane care sunt cu statut de independent in Belgia si care ar fi toate demersurile?
Trebuie declarat si in Romania Si in Belgia contractul de colaborare??
Platile care se vor face catre colaboratori se vor face cu TVA??
Cum pot deduce in Romania toate aceste cheltuieli cu colaboratorii si cu materialele cumparate pe teritoriul belgian??
Va multumesc mult!
In speranta ca nu am gresit postarea acestui nou topic, as dori sa aflu cat mai multe pareri si daca ma puteti ajuta si cu ceva articole de lege.
sant angajat al unei firme de vanzari, in contractul de munca scrie ca programul de munca este de la 8-16 si salarizarea este conform contractului pana aici totul bun ideea este ca noi stam la munca de la 8-17 chiar si mai tarziu cateodata si fara acea pauza de masa care din cate stiu eu este prevazuta de lege. acum intrebare ora de masa este inclusa in acest program 8-16 sau trebuie sa stau o ora peste program?????? in cazul in care aceasta ora nu este contorizata nu se plateste suplimentar????? pot face o plangere catre itm???? multumesc