Multumesc mult.
Dar, in momentul dobandirii imobilului, drumul exista.
Si ramane totusi intrebarea: Pot sa blochez acest drum?
Terenul este de "tip faneata" (cred categoria a IIa sau a IIIa), nu arabil.
Am un vecin care intra pe proprietatea sa folosindu-se de un drum de acces care imi strabate de circa 20 de ani proprietatea pe o portinue de 20-25m cu o latime intre 3 si 5m.
Drumul a fost creat pentru a se putea construi imobilul din care eu stapanesc jumatatea din fata, iar vecinul jumatatea din spate, neavand alta iesire la calea publica. Imobilul a apartinut unei singure persoane inainte ca noi sa devenim proprietari iar drumul de acces nu este specificat in acte.
Intentionez sa extind partea mea de imobil dar asta inseamna sa blochez drumul de acces.
Am propus vecinului sa cream o alta intrare (scari pietonale) ca sa nu mai intre cu autoturismul si care nu m-ar incurca, dar acesta refuza pe motiv ca de 20 de ani intra cu autoturismul pe proprietatea sa si ca are deja construit in 1996 (dar nu finalizat) un garaj.
Pot sa inchid actualul drum de acces si sa interzic accesul vecinului cu autoturismul? Ce motive pot sa invoc?
Pot sa-l oblig sa nu mai intre cu autoturismul, sa accepte accesul pe scari si sa suporte solidar cu mine costurile noii cai de acces?
El pretinde ca accesul cu autoturismul ii este indispensabil si ca nu-si poate ingriji si dezvolta proprietatea in lipsa drumului actual.