Bună ziua,am nevoie de puțin ajutor.Fratele meu a fost condamnat cu măsură educativă neprivativa de libertate a supravegherii pe o durata de 2 luni,pt.comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.Impune inculpatului ca pe durata executării măsurii educative a supravegherii sa respecte următoarele obligații: a) sa nu depășească,fără acordul Serviciului de Probatiune,limita teritoriala a județului.b) Sa se prezinte la Serviciul de Probațiune la datele fixate de acesta.
A fost judecat și condamnat ca minor,acum fiind major. SENTINTA a devenit definitiva în data de 18.04.2023,termenele fixate pentru Probațiune sunt 29.05.2023 și 15.06.2023.
El momentan lucrează în țară,dar este posibil sa trebuiască sa părăsească țara pentru un nou contract de muncă,așteaptă un răspuns în privința aceasta.La Probațiune am fost întâmpinați cu ostilitate,evident s-a comis o infracțiune, nu ne așteptam să fie aplaudat,apreciat pentru asta,dar nici sa nu găsim o soluție sau un răspuns sau un sprijin.Am înțeles ca unul din scopurile acestui serviciu este de a ajuta persoana în cauza sa se reintegreze în mediul social.Am întrebat politicos care ar fi procedura în cazul în care acest băiat ar trebui sa părăsească țara sau chiar județul nu știu chiar și pentru motive medicale ,un control medical în alt județ. Ni s-a răspuns ca țara nu o poate părăsi oricum ar fi și județul doar în cazuri extreme dacă ii este pusa sănătatea în pericol.Cine hotărăște dacă sănătatea lui este pusa în pericol ,daca presupunem ca se simte rău și va trebui sa meargă pentru investigații în capitala de exemplu. Îmi este greu sa cred ca nu exista o soluție legală, pentru ca subliniez,condamnatul nu este de rea credință și vrea sa respecte aceste obligații, dar din păcate văd că are numai bariere.Nu exista o cerere care se poate face la serviciul de probațiune sau în instanță, deși obligația spune pentru mine clar sa nu depășească fără acordul serviciul de probatiune teritoriul...nu spune interzice sa depășească...Apoi I s-a mai comunicat ca în ciuda faptului ca ultimul termen fixat de probatiune este 15.06.2023...Totul se încheie pe 25.06. Ce soluții legale am putea avea pentru acest caz ? Mulțumesc pentru timpul acordat și pentru eventualele răspunsuri.
Bună ziua,
Am nevoie de ajutorul dumneavoastră. Va expun situația pe scurt. Din data de 15.01.2019 pana în data de 28.10.2019 am lucrat la o companie CIM perioada nedeterminata, apoi din 5.11.2019 pana în 15.01. 2020 la o alta firmă cu CIM, perioada nedeterminata, perioada de proba 90 de zile. Nu mi - am dat demisia, am menționat pe 14 ianuarie ca sunt insarcinata și de pe 15. 01.2020 mi s a comunicat telefonic sa nu mai merg la serviciu ca se descurca și fără mine, nu am primit notificare scrisa de încetare din partea angajatorului și nici eu de asemenea nu am trimis una. Am cerut acum decizia de încetare a Cim și este în baza art. 31.alin 3. Nu ma înțeleg cu cei de la Casa de Asigurări, nu știu dacă legal pot beneficia de indemnizatie concediu maternitate sau nu. Cum pot demonstra ca mi - e imputabila sau nu... Decizia de încetare a Cim?!