Buna ziua.
Nu stiu daca este locul potrivit pt o astfel de intrebare dar m-am gandit ca poate sunt printre dvs persoane care ma pot lamuri asupra unui aspect.
Daca o persoana a decedat, masina acesteia poate circula pe strada inainte de definitivarea taxei de succesiune?
Am discutat cu un politist despre treaba asta iar acesta mi-a spus ca se poate circula cu masina maxim 6 luni, dupa aceea e obligatoriu ca masina sa fie inscrisa pe numele unei alte persoane pt a putea fi folosita in continuare. As dori toutusi sa mai aud si alte pareri deoarece imi este teama sa ies pe strada cu masina prietenului meu din moment ce acesta a decedat iar automobilul este inca pe numele lui.
Va multumesc si va doresc o zi buna.
Buna ziua.
Am avut timp de 8 ani o relatie de concubinaj cu iubitul meu, care din pacate a decedat in urma unui accident. El era singur la parinti iar parintii lui muriserera cand era el mic.
Intrebarea mea este cine poate beneficia de bunurile detinute de el (casa si masina). Mentionez ca ambele sunt pe numele lui. Masina a fost cumparata acum doi ani in timpul relatiei cu mine iar casa si terenul sunt tot pe numele lui si i-au revenit dupa moartea tatalui lui, cand noi eram la inceputul relatiei.
As vrea sa stiu daca din punct de vedere legal eu am dreptul la aceste bunuri. Altfel, ele ar reveni celor mai apropiate rude, adica fratii si surorile parintilor lui, care de altfel sunt innebuniti dupa obtinerea averii.
Va multumesc!