avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri dupa o relatie de concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri dupa o relatie de concubinaj

Buna ziua.
Am avut timp de 8 ani o relatie de concubinaj cu iubitul meu, care din pacate a decedat in urma unui accident. El era singur la parinti iar parintii lui muriserera cand era el mic.
Intrebarea mea este cine poate beneficia de bunurile detinute de el (casa si masina). Mentionez ca ambele sunt pe numele lui. Masina a fost cumparata acum doi ani in timpul relatiei cu mine iar casa si terenul sunt tot pe numele lui si i-au revenit dupa moartea tatalui lui, cand noi eram la inceputul relatiei.
As vrea sa stiu daca din punct de vedere legal eu am dreptul la aceste bunuri. Altfel, ele ar reveni celor mai apropiate rude, adica fratii si surorile parintilor lui, care de altfel sunt innebuniti dupa obtinerea averii.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Maria R., utilizator
Cel mai recent răspuns: Maria R. , utilizator 16:29, 21 Iunie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs nu aveti niciun drept legal, nefiind casatoriti.
Intreaga masa succesorala dupa concubinul dvs va reveni in totalitate rudelor acestuia (unchi, matusi, veri primari)
Dar este posibil sa obtineti "ceva" daca dovediti ca ati contribuit cu bani la achizitia masinii, spre exemplu.
Dar asta numai prin instanta...
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un concubin nu este moștenitor legal al celuilalt.
Ar putea fi moștenitor testamentar. Dar asta în cazul în care defunctul ar fi lăsat un testament. Altminteri, rudele defunctului vor culege moștenirea, în calitate de moștenitori legali.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Fara mostenitori getvoi getvoi Buna ziua!Eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani si suntem coproprietarii unui apartament si nu avem copii.In cazul in care ar ramane unul singur in ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, As dori sa va intreb: Daca intr-o familie,fara copii , sotia decedeaza.Ea are trei frati si parintii decedati. Ulterior,moare si ... (vezi toată discuția)