Buna ziua. Mi s-a respins pensia anticipata pe motivul: Lipsa dovada depunerii declaratiilor privind evidenta asiguratilor pe o anumita perioada. Acea perioada este trecuta in Cartea de munca si am viza ITM. Societatea nu mai exista, fiind din 2004. ma puteti indrepta ce sa fac in acest caz? Pot atasa copie carte munca si decizia de respingere a pensiei anticipate.
Intrebare taxe/tva vanzare case: Daca am vandut (persoana fizica) anul acesta o casa, si cumpar o casa la tara, daca vand aceasta casa la tara anul viitor (sa presupunem ca nu o sa ne acomodam), se considera tranzactii multiple,d eoarece am cumparat-o in anul in care am vandut alta casa?
Mentionez ca nu am avut domiciliul la casa vanduta, ca o sa il facem la casa urmatoare si ca mai avem o proprietate (o alta casa) cumparata mai demult unde iarasi nu avem domiciuliul, pe care poate o sa o vindem in viitor sau poate nu si pe aceasta.
Aceasta e o speta concreta, dar la modul general, daca in anul in care am vandut o casa cumpar alta, dar acea alta se va vinde in alt an (de ex 2020 vand o casa peste 140 mii euro si 2021 vand alta casa cumparata in 2020), se considera tranzactii multiple? (tranzactia de vanzare imobil 1 si cumparare imibil 2 au fost in acelasi an).
As dori daca cineva stie raspunsul, sa imi dea si baza legala de care sa ma pot folosi in cazul in care ajungem cumva in situatia de a vinde.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Am urmatoarea situatie. Locuiesc la casa pe o strada de case. In spatele gradinii este o alta strada doar de case. Acolo cineva a construit un bloc cu 6 etaje ca carui curte da in curtea mea. In bloc stau persoane care pun muzica tare in permanenta in curte, la mine in curte nu pot sa stau si aud si din casa. Am sunat la jandarmi de 2 ori si mi-au zis ca nu au ce sa le faca ca nu vor sa dea muzica incet. Nu le-au dat amenda. De asemenea la doua balcoane spre curtea noastra (si a alotor vecini) doua persoane de sex feminin se dezbraca in pielea goala facand ceea ce banuiesc ca e video chat, Balconul nu e inchis, Jandarmii au spus ca fiecare face ce vrea acasa la el, chiar daca din punctul meu de vedere este exchibitionism. Are cineva idee ce pot sa fac? Mentionez ca sunt vreo 20 de indivizi genul ceafa/lata care asculta manele si fac gratar in curte, de nu poti sa stai de fum, deci nu voi intra in vreo discutie cu ei din motive evidente. Deja sunt terorizata. Un politist din zona mi-a spus ca la politie sun degeaba ca un locatar e patronul unui bordel din Arad (cunoscut ca salon de masaj erotic) si politistii sunt ori clienti ori pe statul lor de plata. Va multumesc pentru ajutor!