avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Intrebare taxe/tva vanzare case.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Intrebare taxe/tva vanzare case.

Intrebare taxe/tva vanzare case: Daca am vandut (persoana fizica) anul acesta o casa, si cumpar o casa la tara, daca vand aceasta casa la tara anul viitor (sa presupunem ca nu o sa ne acomodam), se considera tranzactii multiple,d eoarece am cumparat-o in anul in care am vandut alta casa?
Mentionez ca nu am avut domiciliul la casa vanduta, ca o sa il facem la casa urmatoare si ca mai avem o proprietate (o alta casa) cumparata mai demult unde iarasi nu avem domiciuliul, pe care poate o sa o vindem in viitor sau poate nu si pe aceasta.
Aceasta e o speta concreta, dar la modul general, daca in anul in care am vandut o casa cumpar alta, dar acea alta se va vinde in alt an (de ex 2020 vand o casa peste 140 mii euro si 2021 vand alta casa cumparata in 2020), se considera tranzactii multiple? (tranzactia de vanzare imobil 1 si cumparare imibil 2 au fost in acelasi an).
As dori daca cineva stie raspunsul, sa imi dea si baza legala de care sa ma pot folosi in cazul in care ajungem cumva in situatia de a vinde.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 16:07, 23 Iunie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va dau eu doar baza legala. Cititi si aflati raspunsul. In Codul Fiscal art. 269 dupa aliniatul (3) sunt norme metodologice. Aveti acolo 7 exemple de comert cu imobile. Fac o paranteza. Constructia de bunuri imobile are alt regim fiscal dar de obicei oamenii confunda constructia de imobile cu comertul de imobile; nu e acelasi lucru. Dvs faceti comert cu imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in urma vanzarii a doua locuinte pemu0000 pemu0000 In situatia in care am vandut o casa noua construita de mine in urma cu 6 luni si acum vreau sa vand un apartament vechi (1981 construit) cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren dezmembrat muppetz muppetz Buna ziua , Am un teren in proprietate (mostenire) de 20 de ani . Vreau sa-l dezmembrez in 5 parti . 4 parcele de cca 500mp le vand la 4 persoane diferite in ... (vezi toată discuția)
Tva si impozit vanzare casa. Nico.Shem Nico.Shem Buna ziua stimati domni/doamne, Am cumparat in 2018 o casa in scop personal, dar nu am locuit in ea. Anul acesta am primit o oferta sa o vindem, peste 450 ... (vezi toată discuția)