Detinem un restaurant si suntem proprietari pe cladire. Din nefericire in anul 2020 am fost obligati sa tinem inchis cam 8 luni, din cauza restrictiilor din pandemie. Am primit o reducere de 50% pe perioada starii de urgenta. Dar nu e normal sa platim o suma destul de mare, ca impozit nerezidential, pe un spatiu pe care nu am avut voie sa-l exploatam. Normal ar fi sa se fi anulat impozitul pe proprietate pe toata perioada cat am fost inchisi. Bucuresti, sector 2.
Suntem obligati sa platim 1,5% din valoarea cladirii , pe tot anul 2020, chiar si in aceste conditii? Va multumesc
Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am , pe firma, un spatiu comercial in Bucuresti , pe care il inchiriez unui restaurant. Din martie restaurantul s-a inchis, datorita covid. Inca nu au putut sa deschida. Ca atare nu au platit chirie deloc, in tot acest timp.Lucru pe care l-am stabilit de comun acord.
Problema e ca primaria cere impozitul de 1,5% pe proprietate nerezidentiala si pe aceasta perioada, lucru complet aberant. Din cauza cadrului legal au fost incasari zero , in acea locatie. Chiar am primitb somatie ca trebuia platit pana pe 30 iunie impozitul aferent 1 ian-30 iunie, fara nici o deducere..Multumesc