avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei102690

Activitate Andrei102690

Discuție Asigurare SBK
Buna ziua,intrand pe aceasta pagina am observat indrumarile date unui domn in legatura cu asigurarea medicala AOK,eu sunt intro situatie foarte asemanatoare cu a domnului respectiv doar ca este putin mai incurcata...Am lucrat anul trecut in DE in Munchen mai exact firma intermediara prin care am prins contract de munca lasa de dorit prin tot ceea ce face cu oamenii.dupa o luna si cateva zile miau reziliat contractul si a trebuit sa imi inchid anmeldungul timp in care eu am mai ramas in cazarea dansilor cam 15-17 zile avand camera platita si neavand bani si incotro sa ma indrept,in tot acest timp am primit o scrisoare de la SBK prin care imi cerea sai instiintez unde sunt si ce fac(am parasit tara sau nustiu exact ce anume ii interesa)scrisoarea fiind citita de un roman care nu prea stia multa germana.eu leam raspuns ca am fost in tara si mam reintors adica in ziua cu nr 16 de stat in cazarea acelei firme am semnat din nou cu ei un contract de munca ca dupa o luna maxim o luna jumate sa reziliem din nou contractul si sa fiu scos afara din cazare,mentionez ca in ultima luna jumate muncita cu ei nu am primit nici un raspuns la prima scrisoare trimisa catre SBK si nici nu am mai primit vreo scrisoare cum ca as fi asigurat in tot acest timp sunand la firma pentru ami comunica unde sunt asigurat dar fara vreun raspuns concret din partea lor(o dadeau din deal in vale si tot asa)in momentul cand am fost dat afara din cazare am fost preluat de o cunostinta din stutgart care mia oferit adapost cam 3 saptamani pana am putut face niste bani pt a ma intoarce in tara,dupa un timp plecat din germania primesc un telefon de la un conational din aceea cazare care imi explica ca a venit ceva plic pe numele meu de la SBK nestiind germana nu a stiut sa imi zica ce scrie,in ultimele 6 luni incerc sa dau de fostul sef pt ami spune unde eram asigurat in momentul plecarii pt a putea rezolva ce este de rezolvat in privinta asigurarii,nu as vrea sa ajung sa platesc cateva mii de euro pt nimic.va multumesc pt timpul acordat acestui mesaj si multumesc anticipat pt orice recomandare,sfat din partea dumneavoastra.numai bine.