avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Activitate ChronosR

Activitate ChronosR

Prima de instalare se acorda somerilor neindemnizati?
Am domiciliul intr-o localitate prevazuta in planul national de mobilitate(locuiesc de toamna trecuta in respectiva localitate), care deasemenea se afla la 55 km de municipiu. Ma gandeam sa ma mut si sa ma angajez in municipiu. De indemnizatie de somaj nu pot beneficia deoarece realizez venituri ce drpasesc ISR,dar o sa ma inregistrez la AJOFM ca somer neindemnizat.
Indeplinesc criteriile pentru acordarea primei de instalare?
Buna. Deci, Primaria nu vrea sa ne elibereze un titlu de proprietate pentru terenul strabunicilor mei.
Situatia sta in felul urmator: Bunicul meu patern, a avut 2 surori, iar ambele au avut 2 fii. Deci mostenitorii acelui teren am fi eu, mama si cei 2 verisori ai raposatului meu tata. De la primarie ni-au zis mie si mamei ca pentru eliberarea titlului de proprietate este nevoie ca sa ne prezentam noi toti mostenitori in cauza si sa le aducem fiecare un certificat de calitate mostenitor, cum tata, bunicul si cele 2 surori a le lui au decedat.
Dar mna cei 2 verisori ai tatei nu sunt deacord sa primeasca acel teren, ei vor fix terenul pe care l-au avut "batranii nostrii", dar acest teren a fost demult dat altcuiva. Primaria ne-a pastrat alt teren cu exact aceiasi suprafata, numai ca nu de aceeași calitate, eu și mama îl dorim, pentru noi nu este o problemă, noi ne dorim să obținem cumva un titlu de proprietate pe partea ce ni se cuvine.
Ce ar trebui să facem să ne luăm dreptul?