avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate ElNino

Activitate ElNino

Va multumesc pentru raspunsuri.
Problema mea nu este ca trebuie sa ma asigur, ci ca nu ma pot asigura ca PFA, pana nu aduc dovada ca am depasit acel venit. Dovada pe care nu o am inca...
Mea culpa, decizia de plata anticipata prevedea o suma mai mica de 8088 ron.
@G David: tocmai asta am mentionat, ca in baza acelei decizii de plati anticipate NU puteam incheia contract cu Casa de Pensii, pentru ca nu eram eligibil (venituri brute sub 8800 ron).
Buna seara!

Am o situatie mai ciudata in relationarea cu Casa de Pensii si sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.

Sunt PFA in regim venit real si anul trecut am depus declaratia estimativa (200), cu o estimare de sub 8800 ron (cat este minimul pentru a avea obligatia sa platesc pensie). Pe parcursul lui 2011 am realizat un venit superior declaratiei estimative depuse, fapt care se va reflecta in declaratie 220 (pe care trebuie sa o depun pana pe 25 mai).
Am fost la inceputul lunii aprilie la Casa de Pensii, unde am anuntat situatia respectiva si am dorit sa mi se faca contract, pentru a plati pensia aferenta anului trecut. Insa, surpriza: pentru ca sa imi poata face contract, trebuie sa aiba dovada ca am avut venituri brute de peste 8800 ron. Dovada pe care o voi avea abia in vreo doua saptamani, DUPA ce depun declaratia 220. Am intrebat daca nu se poate faca contract indiferent de venitul respectiv si mi s-a raspuns ca nu. Totodata, am fost anuntat ca voi plati dobanda de intarziere si penalitati, pentru ca... nu am declarat la timp.

Cu alte cuvinte, desi la Fisc m-am incadrat in termenul limita de depunere a declaratiilor (25 mai), la Pensii curg penalitatile, pentru ca nu este acelasi termen limita (trebuia depusa declaratia pana pe 31 ianuarie).

Este normala aceasta situatie? Nu ar trebui sa corespunda termenele limita la cele doua institutii? Pot face ceva pentru a evita plata penalitatilor aferente? (la cat sa ma astept sa fie penalitatile respective?)

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Contract de renta viagera
:-/
Bine v-am gasit.

Bunica mea doreste sa-mi cedeze apartamentul printr-un contract de renta viagera.
Citind acest forum, am aflat ca acesta poate fi atacat de catre mostenitorii de drept.

Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac pentru a fi sigur ca, in cazul in care acestia vor ataca respectivul contract, nu vor castiga procesul? Dovezi semnate de ea, care sa ateste ca am platit sumele periodice specificate in contract sunt suficiente?
Ce alte elemente de asigurare as putea sa imi stabilesc?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.