Buna dimineața
In 2006 am cumpărat un teren pe care am construit o casă. Cu cadastru, autorizație construcție adică toate actele necesare și totul în regulă.
In 21.03.2022, mi s-a spus de la primărie că în 2010 s-a schimbat PUG iar ei vor primi fonduri pentru a asfalta drumul la care eu am o latura a gardului inclusiv porțile de acces, contoarele de gaz și curent.
Ca atare eu trebuie să îmi demolez și retrag acea latură a gardului cu 1 metru pentru a fi în linie cu cea a vecinului care se afla după mine. Specific că am făcut împrejmuirea conform cadastrului din 2006 si pe amplasamentul celui de la care am cumpărat.
Le-am menționat că am toate actele in regula, inclusiv autorizația de construire din 2006 și pv de recepție al construcției dar cel de la primărie mi-a spus că nu contează, deoarece PUG s-a modificat în 2010 și ei au dreptul să îmi ceara retragerea limitei proprietății cu până la 2 metri.
Nu am găsit PUG-ul localității pentru documentare pe internet (deși la alte localități acesta există) iar când l-am cerut de la Primărie aceștia mi-au dat doar o pagină unde este trecută specificarea cu cei 2 m.
Mi-au pus în vedere să îmi mut cat mai repede gardul dar fara să îmi de-a vreo înștiințare oficială.
Ce pot face in această situație, mai ales daca îmi trimit vreo scrisoare ca în termen de ...n zile sa retrag gardul? Plângere în contencios?
Cum e posibil sa se atingă dreptul de proprietate după 16ani de posesie netulburată? Este posibil că PUG sa se aplice retroactiv?
Mulțumesc anticipat pentru sfaturile ce le voi primi.
Buna ziua
O lămurire va rog.
Am un teren cu o casa construita pe el. Terenul cumpărat in 2005 iar casa am terminat-o de construit in 2008 (toate autorizatiile necesare și proces verbal de recepție a construcției din partea Primăriei, rol fiscal deschis, toate taxele plătite la zi).
În 2018 a fost efectuat cadastrul și intabularea gratuita a imobilelor din comuna dar nu am știut despre acest lucru.
La 27.07.2020, mergând la primărie pentru alta problema am cerut și eliberarea unei copii a cadastrului.
Am primit-o, dar: adresa imobilului era trecuta greșit (alta strada alăturată) iar pe teren nu figura nicio construcție.
Solicitând lămuriri primăriei, mi s-a comunicat ca trebuie sa ma adresez OCPI Ilfov pentru îndreptarea erorilor materiale.
Faptul că nu au trecut locuința pe teren poate fi considerat eroare materială sau trebuie să deschid acțiune în instantă?
Mulțumesc