avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru gratuit cu greșeli
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru gratuit cu greșeli

Buna ziua
O lămurire va rog.
Am un teren cu o casa construita pe el. Terenul cumpărat in 2005 iar casa am terminat-o de construit in 2008 (toate autorizatiile necesare și proces verbal de recepție a construcției din partea Primăriei, rol fiscal deschis, toate taxele plătite la zi).
În 2018 a fost efectuat cadastrul și intabularea gratuita a imobilelor din comuna dar nu am știut despre acest lucru.
La 27.07.2020, mergând la primărie pentru alta problema am cerut și eliberarea unei copii a cadastrului.
Am primit-o, dar: adresa imobilului era trecuta greșit (alta strada alăturată) iar pe teren nu figura nicio construcție.
Solicitând lămuriri primăriei, mi s-a comunicat ca trebuie sa ma adresez OCPI Ilfov pentru îndreptarea erorilor materiale.
Faptul că nu au trecut locuința pe teren poate fi considerat eroare materială sau trebuie să deschid acțiune în instantă?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 07:10, 30 Iulie 2020
mai intai ca nu primaria a facut cadastrul. ea doar a organizat personalul de cadastru si a platit lucrarile. luati legatura cu cadastristul care a facut lucrarea (numele lui/ firmei trebuie sa figureze in documentele dvs.) si analizati problema.
e si vina dvs ca nu ati depus la ANCPI documentatia necesara actualizarii CF conform PV receptie: intre 2008 si 2018 ar fi fost destula vreme. era responsabilitatea dvs ca proprietar
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2020
adriandimitriu, utilizator
Cadastrul gratuit este o gluma proasta. Trebuie sa luati legatura cu un topograf autorizat sa va masoare constructiile si sa va actualizeze cartea funciara cum trebuie.
Nu are rost sa luati legatura cu OCPI ca o sa ridice din umeri, si sa vorbim de actiune in instanta sau indreptare de eroare materiala, deoarece cadastrul gratuit se refera doar la teren nu si la constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coordonate cadastrale modificate de ocpi cristi_tudose cristi_tudose Buna ziua, in 2003 am achizitionat o suprafata de teren respectand prevederile legale (contract de vanzare-cumparare, cadastru), am intabulat dreptul de ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastrala bond29500 bond29500 Buna ziua!As dori sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 20 de ani parintii mei au vandut 118 mp de teren din lotul de 418 mp.Pe acel teren proprietarul a ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa noua prin programul national de cadastru si cf Marinica Ion Marinica Ion Buna ziua, Am construit o casa in Stejaru-Teleorman, in 2014 si am finalizat-o in 2015, pe un teren dobindit prin sentinta judecatoreasca. Pentru casa am ... (vezi toată discuția)