avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare cadastrala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare cadastrala

Buna ziua!As dori sa ma lamuriti intr-o problema.
In urma cu 20 de ani parintii mei au vandut 118 mp de teren din lotul de 418 mp.Pe acel teren proprietarul a edificat o constructie dar pe o suprafata de 100 mp,nu avem gard intre noi,iar constructia lui este pe colt de strada.Mentionez ca acest proprietar are o scara ce trece peste casa noastra,scara ce se afla la noi in curte,lipita de constructia sa.Nu are perete construit ci pur si simplu are doar treptele fara a fi inchisa,delimitata, sa stie cineva ca este pe terenul lui.In fine v-am zis in mare ......ce era pana acum trei ani fara nici o problema...acum a devenit o problema fara sfarsit........Am facut cadastrul noi,pe terenul ramas din acte aveam 300 mp dar din masuratori ne-au iesit 321 mp deoarece cadastristul nostru a masurat inclusiv scara lui , a zis ca nu e trecuta la el deoarece este o scara de acces.Am iesit cu plusul pe care a trebuit sa-l declaram la primarie deci suntem in indiviziune si cu primaria,vecinul nostru avea de fapt cadastru si el pe cladire,inclusiv cu scara........si de aici toate au ramas in aer.Nu stiu pe unde sa merg,toti dau din umeri........
Deci
-cadastrul nostru e suprapus deoarece avem scara vecinului prinsa si noi si el iar aceasta sacara el a prins-o la cadastru peste casa construiata de acum 35 de ani
-terenul plus este de fapt al vecinului deoarece el a cumparat 118 mp dar a construit pe 100 mp
-nu stiu cum poate iesi primaria din indiviziune ca ea nu are de fapt nici un drept
Ce trebuie facut sa avem si noi actele normale?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:31, 18 Noiembrie 2010
Trebuie sa promovati o asctiune in rectificare CF daca s-a intabulat si terenul dv. sau o actiune in constare cu vecinul pentru a va mentiona exact suprafata dv.
bond29500 a scris:

.Am iesit cu plusul pe care a trebuit sa-l declaram la primarie deci suntem in indiviziune si cu primaria,


in timp ce il dati in judecata pe "cadastrist" !!!! cautati un alt "autorizat OCPI.
Poate ca afirmatia dvs de mai sus e gresita!!!
In principiu se poate face o documentatie de rectificare limite/suprafata de catre autorizatul cadastru pentru ambele parcele. Ocazie cu care stabiliti granita.
Daca aveti "cadastru" aveti si un extras CF ce scrie pe el? sunteti proprietar in cota parte?! sau 1/1 (altfel nu imi explic cum puteti avea "cadastru" fiind in indiviziune)
In CF figurez proprietar pe 300 mp iar Consiliul Local cu 21 mp,s-a facut scoaterea din indiviziune cu vecinul cand i s-a vandut terenul apoi el a construit dar nu se facea cadastru atunci si dupa cum v-am spus a construit pe teren mai mic,restul ramanand la mine in curte.Problema este ca vecinul si-a facut cadastrul acum vreo 4 ani iar cadastristul meu nu a verificat daca are cadastru acesta.
Ma bate gandul sa-l dau in judecata pe cadastrist dar cred ca mai intai vreau sa clarific actele.Pot sa-i spun vecinului sa-i dau terenul care de fapt este al lui si sa pot scoate consiliul din schema.De fapt este terenul omului cum sa stau in indiviziune cu consiliul care a si trimis acasa un reprezentant si mi-a zis ca el are terenul in fata casei ca in spate am eu magazii si ca nu ma deranjeaza doar sa nu construiesc pe el nimic.
Va rog frumos sa-mi spuneti exact etapele pe care trebuie sa le parcurg si mai ales cum sa rezov cu scara vecinului care este prinsa peste casa mea .
Va multumesc!
O seara minunata!
daca sunteti in indiviziune cu terenul dvs adica pe CF scrie dvs proprietar in cota de 300/321 parte iar consiliul in cota de 21/321 parte . ( un extras CF actual va poate lamuri) atunci aveti 2 posibilitati: 1 de comun acord . Dupa intocmirea unei documentatii cadastrale de parcelare se merge la notar impreuna cu reprezentantul consiliului local si (contra cost ) se face parcelarea. 2. in justitie daca nu sunteti de acord cu pozitia celor 21 mp pe care ii are consiliul "in fata".

pentru a rezolva "granituirea" cu vecinul 2 posibilitati: 1. alta documentatie cadastrala de rectificare suprafata/rectificare limite. 2. in instanta intr-un proces de granituire( ar putea fi acelasi cu cel de iesire din indiviziune cu consiliul local)

ca sa stabiliti variantele contactati un avocat pentru a vedea "costul si timpul" si/sau un autorizat cad (gasiti lista la ocpi din jud dvs) pentru a vedea costurile si timpul si evident si un notar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)
Suprapunere reala de terenuri Cristycheia Cristycheia Am un teren care are cadastru si este inscris in cartea funciara pe numele meu. Cadastrul si inscrierea in cartea funciara au fost facute de fostul ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)