avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... delimitare propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

delimitare propietate

Cine ma poate ajuta?
Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. Ulterior, Vecinul meu efectueaza masuratorile cadastrale si descopera ca are titlu de proprietate mai mare decat suprafata existenta, . La indrumarea cadastristului, solicita primariei o copie stampilata a unei foi din reg.agricol cu o deschidere mai mare decat ceea avuta in posesie. Document care-i permite cadastristului sa intocmeasca documentatia cadastrala astfel incat suprafata din Titlu de propietate sa corespunda cu cadastru. Cadastru ce se intabuleaza. Am solicitat printr-un cadastrist o trasare(delimitare) cadastrala a bunul imobil, constatand ca hotarul dintre ambele documentele cadastrale corespund scriptic si fizic.

:((In momentul acesta a intervenit Vecinul contestand trasarea efectuata. Acesta face o sezizare la primarie. Surpriza!
Se deplaseaza doua persoane de la Primarie inarmate cu o ruleta si un registru, masoara si imi comunica ca Vecinul are dreptate si ca trebuie sa-mi reorientez!!!!!!!! terenul in asa fel incat vecinul sa detina deschiderea necesara. Motivand ca toate parcelele ulterioare trebuiesc reorientate!!!!!!!!. Mentionez ca toate parcelele ulterioare sunt cadastrate si intabulate cu PUZ-uri si constructii existente.

Aceasta este povestea!
Ce pot sa fac?

Cel mai recent răspuns: bogdan ola , utilizator 20:24, 30 Martie 2009
actiune in instanta privind granituirea
Ar trebui sa incepeti prin a contacta un avocat. Daca toate actele dvs. sunt inscrise in CF, este foarte importanta data inscrierii.
Din situatia descrisa Primaria sau cel interesat ar trebui sa formuleze o actiune in rectificare CF, asa ca pana atunci puteti sta linistit. Nici un reprezentant al Primariei nu va poate impune "pe vorbe" absolut nimic.
Mai mult, actiunea in rectificare are si un termen de prescriptie.Nici macar Primaria nu poate ignora publicitatea imobiliara. Atat timp cat dreptul dvs. este inscris in CF si este insotit de documentatii cadastrale nu poate nimeni sustine contrariul, nici macar Primaria.
Va recomand avocat.

succes
av. Ileana Schwarz
exact cum spune si av. Schwarz pana nu va consulta avocatul toate actele pe care le detineti, greu sa ne dam seama de ce fel de actiune aveti nevoie.

av.m.vasilescu
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
Mai mult decat atat, nici nu cred ca trebuie in acest moment sa faceti vreo actiune.Doar la momentul la care vecinul sau primaria actioneaza intr-un fel , veti actiona si dvs.

av. Ileana Schwarz
banuiesc ca aveti semne de hotar. Daca nu , delimitati terenul.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
se impune granituirea celor doua proprietati, avand la baza actele de proprietate ale partilor, aveti cunostinta in decursul anilor a fost modificat hotarul intre cele doua proprietati ?
daca vecinul va formula o astfel de actiune poate solicita si revendicarea terenului ( se va ajunge la compararea titlurilor), contactati un avocat si initiati actiunea de granituire
succes

Alte discuții în legătură

Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastrala bond29500 bond29500 Buna ziua!As dori sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 20 de ani parintii mei au vandut 118 mp de teren din lotul de 418 mp.Pe acel teren proprietarul a ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)