avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate amariusc

Activitate amariusc

Am inteles ca nu am nicio sansa in anularea PV . Nu acuz faptul ca este un abuz , doar un exces de zel si de ce se aplica legea pentru unii , iar pentru unii nu . Sunt constient ca la intrebarea asta nu-mi poate raspunde nimeni , cu atat mai putin dumneavoastra . Nu credeam ca se poate intampla asa ceva in anul 2020 , daca imi spunea cineva probabil ca n-as fi crezut . Ceea ce nu inteleg este cum un politist local poate avea atata putere , astfel incat sa nu aiba un minim de dovada pentru cele petrecute , adica in PV putea scrie ca l-am agresat , injurat , scuipat , consum de substante interzise etc ... iar eu nu aveam cum sa dovedesc contrariul . Inca o nedumerire as avea : un politist are voie sa intocmeasca un proces verbal cum mi l-a intocmit mie in aceasta perioada de stare de alerta/urgenta sau si in timpul unei stari normale ? Va multumesc frumos pentru timpul acordat .
Va multumesc frumos pentru raspuns , am inteles . Deci ca idee nu am nicio sansa de castig , ba mai mult , in cazul meu , acel politist local ma putea acuza de orice altceva fara sa pot constesta , din moment ce PV nu s-a scris in fata mea , si oricati martori as aduce ar fi egal cu zero , din moment ce nu sunt insemnati ca martori sau la alte mentiuni . Va multumesc inca o data pentru timpul acordat .
Buna ziua ! Am primit amenda pentru consumul de bauturi alcoolice in spatii publice , ceea ce este adevarat , dar in sensul ca aveam o bere Neumarkt la 250 ml . Mi s-a parut cel mai mare excel de zel cu care m-am intalnit pana in momentul de fata , deoarece eram intr-un parc in care destul de multa lume consuma alcool , mai exact bere . La primii indivizi domnii de la politia locala le-a spus sa arunce berea la gunoi , mai ales ca cel mai probabil erau si minori si nici nu s-au legitimat neavand c.i niciunu dintre ei . Apoi au venit la mine , m-am legitimat ca un cetatea corect caruia ii place sa respecte legea , imi ia datele si imi spun ca voi fi sanctionat conform legii 61/1991 . Bineinteles ca am fost destul de contrariat de cele intamplate , dupa care domnii politisti s-au intors cu spatele si dusi au fost fara sa mai legitimeze pe cineva sau sa mai observe pe altcineva de incalcarea legii 61/1991 . Mentionez faptul ca procesul verbal nu s-a intocmit in fata mea , fara vreun martor , iar ca motiv , citez : "Procesul verbal de stabilire si sanctionare a faptei contraventionale s-a incheiat in lipsa contravenientului in sediul Politiei Locale , respectandu-se normele de distantare sociala , iar ca mentiuni ale agentului constatator : "Contravenientul a fost informat in momentul legitimarii ca va fi sanctionat contraventional " .
Sincer , as vrea sa contest aceasta amenda deoarece nu credeam vreodata ca mi se poate intampla asa ceva . Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa accept ca asta e Romania sau sa contest contraventia si pe ce motiv ? E legal sa primesc amenda , fara martor ? Daca de exemplu in fata instantei eu neg cele intamplate ? Astept raspuns , va multumesc anticipat !