Buna ziua ! Am primit amenda pentru consumul de bauturi alcoolice in spatii publice , ceea ce este adevarat , dar in sensul ca aveam o bere Neumarkt la 250 ml . Mi s-a parut cel mai mare excel de zel cu care m-am intalnit pana in momentul de fata , deoarece eram intr-un parc in care destul de multa lume consuma alcool , mai exact bere . La primii indivizi domnii de la politia locala le-a spus sa arunce berea la gunoi , mai ales ca cel mai probabil erau si minori si nici nu s-au legitimat neavand c.i niciunu dintre ei . Apoi au venit la mine , m-am legitimat ca un cetatea corect caruia ii place sa respecte legea , imi ia datele si imi spun ca voi fi sanctionat conform legii 61/1991 . Bineinteles ca am fost destul de contrariat de cele intamplate , dupa care domnii politisti s-au intors cu spatele si dusi au fost fara sa mai legitimeze pe cineva sau sa mai observe pe altcineva de incalcarea legii 61/1991 . Mentionez faptul ca procesul verbal nu s-a intocmit in fata mea , fara vreun martor , iar ca motiv , citez : "Procesul verbal de stabilire si sanctionare a faptei contraventionale s-a incheiat in lipsa contravenientului in sediul Politiei Locale , respectandu-se normele de distantare sociala , iar ca mentiuni ale agentului constatator : "Contravenientul a fost informat in momentul legitimarii ca va fi sanctionat contraventional " .
Sincer , as vrea sa contest aceasta amenda deoarece nu credeam vreodata ca mi se poate intampla asa ceva . Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa accept ca asta e Romania sau sa contest contraventia si pe ce motiv ? E legal sa primesc amenda , fara martor ? Daca de exemplu in fata instantei eu neg cele intamplate ? Astept raspuns , va multumesc anticipat !
Va multumesc frumos pentru raspuns , am inteles . Deci ca idee nu am nicio sansa de castig , ba mai mult , in cazul meu , acel politist local ma putea acuza de orice altceva fara sa pot constesta , din moment ce PV nu s-a scris in fata mea , si oricati martori as aduce ar fi egal cu zero , din moment ce nu sunt insemnati ca martori sau la alte mentiuni . Va multumesc inca o data pentru timpul acordat .
Nu este vorba despre nici un abuz faptă săvârșită de dvs este prevăzută în legislație,Nu se specifica ca este interzis consumul.unei cărămizi cu vodka si este permis consumul unei cutii cu.bere.Aveti tot dreptul sa contestati dar sansele sunt dedtul de mici.Restul problemelor pe care dvs le considerati ca nelegale sunt doar in opinia dvs si nu duc la anulatea pv.
Am inteles ca nu am nicio sansa in anularea PV . Nu acuz faptul ca este un abuz , doar un exces de zel si de ce se aplica legea pentru unii , iar pentru unii nu . Sunt constient ca la intrebarea asta nu-mi poate raspunde nimeni , cu atat mai putin dumneavoastra . Nu credeam ca se poate intampla asa ceva in anul 2020 , daca imi spunea cineva probabil ca n-as fi crezut . Ceea ce nu inteleg este cum un politist local poate avea atata putere , astfel incat sa nu aiba un minim de dovada pentru cele petrecute , adica in PV putea scrie ca l-am agresat , injurat , scuipat , consum de substante interzise etc ... iar eu nu aveam cum sa dovedesc contrariul . Inca o nedumerire as avea : un politist are voie sa intocmeasca un proces verbal cum mi l-a intocmit mie in aceasta perioada de stare de alerta/urgenta sau si in timpul unei stari normale ? Va multumesc frumos pentru timpul acordat .