avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestare amenda politia locala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestare amenda politia locala

buna ziua,

am primit o amenda de la politia locala pentru consum de bere pe domeniul public si scandal (comentarii in fata organului politiei locale aflat la fata locului), in valoare de 400 ron, de la politia locala sector 3, amenda fiind trimisa prin posta in localitatea unde am domiciliul in buletin. Problema este ca lucrurile nu s-au intamplat chiar asa, eu eram cu niste prieteni intr-un parc cu niste cutii de bere in mana, a venit politia locala care ne-a cerut sa ne legitimam, eu fiind corect am scos eu primul cartea de identitate, iar ei au inceput imediat sa completeze procesul verbal pentru consum de bauturi alcoolice, in tot acest timp noi fiind doar cu cutiile de bere in mana neconsumand efectiv in fata lor. Colegii mei au facut comentarii in legatura cu acest abuz si ei au intocmit amenda pe numele meu. Procesul verbal nu este semnat de catre mine si este fara martori. Care sunt pasii pentru a contesta acest proces verbal si care sunt sansele de reusita?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:38, 26 Octombrie 2012
Formulati plangere contraventionala impotriva procesului verbal, in termen de 15 zile de la data primirii acestuia, in care expuneti pe larg motivele pentru care considerati ca pv este netemeinic si nelegal, va ganditi la doi martori care confirma varianta dv si judecatorul va hotara. Competenta - Judecatoria
Daca apreciati PV prin continut netemeinic ,aveti dreptul sa formulati plangere comtraventionala,in termne de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatat si consemnat PV
Aveti dreptul sa indicati si martori solicitand audierea acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit amenda ca am baut o bere.vreau sa contest,am sanse? lory83_ro lory83_ro Fapta s-a intamplat acum aporximativ o luna,si abia de 2 zile am primit prin posta un PV de care habar nu aveam.Mai exact,afalndu-ma la un magazin de la ... (vezi toată discuția)
Amendat pe nedrept. ce trebuie sa fac? ContSters213619 ContSters213619 In urma unui scandal public, am sunat la 112, reclamand faptul ca, vecinul meu in stare de ebrietate avansata imi aduce injurii si amenintari. Se prezinta un ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru consum de băuturi alcoolice în spații publice amariusc amariusc Buna ziua ! Am primit amenda pentru consumul de bauturi alcoolice in spatii publice , ceea ce este adevarat , dar in sensul ca aveam o bere Neumarkt la 250 ml ... (vezi toată discuția)