avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am primit amenda ca am baut o bere.Vreau sa contest,am ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am primit amenda ca am baut o bere.Vreau sa contest,am sanse?

Fapta s-a intamplat acum aporximativ o luna,si abia de 2 zile am primit prin posta un PV de care habar nu aveam.Mai exact,afalndu-ma la un magazin de la tara,cu terasa in fata,cum sunt majoritatea magazinelor din mediul rural,am baut impreuna cu un prieten o bere.in timp ce stateam la masa a izbucnit un scandal intre alti 2 baieti si a venit politia.agentul ne-a intrebat pe toti cum ne cheama si care ne este domiciliul,si ne-a zis ca ne or cita drept martori.nu ne-a pus sa semnam vreun pv drept martor sau ceva,insa acum am primit pv cu amenda de 300 de lei,fara posibilitatea platii in 48 de ore,faptele comise fiind incadrate in actul normativ legea 61/1991,art 3 pct 23.Mai adaug ca la detaliile privind cele savarsite de mine,scrie ca ma aflam la un magazin imaginar,magazinul avand un cu totul alt nume,si ca am consumat o bere.intrebarea mea este:daca vanzatorul are voie sa vanda si sa desfaca berea,eu nu am voie sa o beau acolo?si daca,nu am voie,nu trebuia sa imi intocmeasca pv verbal atunci?mi l-a intocmit pe 15.08 pentru fapta din 23.07,si l-am primit pe 22.08.nu trebuia sa am dreptul sa spun ceva atunci?poate beam o bere fara alcool,sau poate doar eram acolo,pentru k ne-a intocmit pv la vreo 10 persoane,si nu toti beam bauturi alcoolice.asa poate sa imi trimita maine un pv verbal cum ca,cunsumam droguri la nustiu ce magazin.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:27, 27 August 2012
Il puteti contesta in termen de 15 zile de la primire.
Solicitati in contestatie transformarea amenzii in avertisment, invocand imprejurarile in care s-a comis contraventia.
Daca detineti probe temeinice in sustinerea si probarea celor precizate,aveti dreptul sa formulati plangere contraventiuonala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
In plangere este de preferat sa solicitati proba cu martori,sens in care urmeaza sa nominalizati persoanele care va pot sustine afirmatiile
Daca nu ati semnat procesul verbal si aveti si martori care sa ateste ca sunteti nevinovati puteti castiga procesul insa o sa va judecati la tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum bauturi alcoolice pe spatiul public xtreme27 xtreme27 Am deosibata placere sa va povestesc o fapta petrecuta in cursul zilei de ieri . Aflandu-ma cu vreo trei tovarasi de ai mei la o torpila (un pet de bere) ... (vezi toată discuția)
Consum de alcool la benzinărie. de la avertisment, la amenda. alexsilveanu alexsilveanu Acum cateva zile stăteam împreună cu prietenii la benzinăriea din fata blocului si beam cate o bere la doza fiecare ascultând la o boxa care avea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala ile1075 ile1075 Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti cum as putea contesta un proces verbal intocmit de catre organul de politie, pe motivul ca a depasit ora de inchidere ... (vezi toată discuția)