avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendat pe nedrept. Ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendat pe nedrept. Ce trebuie sa fac?

In urma unui scandal public, am sunat la 112, reclamand faptul ca, vecinul meu in stare de ebrietate avansata imi aduce injurii si amenintari. Se prezinta un echipaj de politie , care, nici una nici doua, cere buletinul meu si al celui care era in stare de ebrietate, intocmeste un proces - verbal (noi nefiind de fata), inventeaza un martor care dupa verificarile mele (cnp) nu exista, o adresa a martorului inexistenta, semneaza unul din politisti in locul asa zisului martor si ma trezesc cu amenda tot eu pentru ca am provocat si sustinut un scandal public, amenda fiind de 4 milioane. De precizat este faptul ca unul dintre cei 2 politisti locuieste pe strada mea, respectiv a celui in stare de ebrietate, acest politist fiind prieten cu agresorul. Ce pot face? Unde pot depune contestatie? Cum pot face plangere penala si unde pentru falsificarea procesului verbal? Cum sa incadrez aceste fapte? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters213619 , utilizator 10:02, 8 August 2011
Daca sustinerile dvs sunt adevarate puteti face o sesiazare la comanadatul politistului.
Pentru procesul verbal, depuneti plangere contraventionala la Judecatoria din raza teritoriala a localitatii unde s-a savarsit fapta.
In plangerea contraventionala pe care o depuneti sa solicitati si audierea martorului trecut in procesul-verbal intocmit, si eventual sa solicitati audierea si cotorva vecini care au auzit sau vazut cele petrecute. In opinia mea, e usor de anulat acest proces-verbal.
Treaba cu raportatul la seful direct al politistului... o mana o spala pe alta.
Exista vreun model de plangere contraventionala? Deoarece nu stiu cum sa o fac. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala politia comunitara th3king666 th3king666 Salutare...am si eu o mica problema...saptamana trecuta am primit o amenda contraventionala de la P.C. pentru k nu am vrut sa ma legitimez.....Cum o ... (vezi toată discuția)
Injurii ell3na ell3na Buna ziua. Ma confrunt cu o problema de ceva vreme si, as dori sa stiu daca exista o rezolvare juridica? Sunt agresata verbal de cateva luni de un domn ... (vezi toată discuția)
Injuraturi in public, amenda.. este posibil ? Zogorean Zogorean Buna, As avea o intrebare... Oare este posibil asa ceva? In una din zilele trecute am consumat bauturi alcoolice intr-un bar de cartier.. barmana de acolo ... (vezi toată discuția)