Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema de ceva vreme si, as dori sa stiu daca exista o rezolvare juridica?
Sunt agresata verbal de cateva luni de un domn care ma ameninta si cu moartea,imi aduce tot felul de injurii.mi-a facut scandal si la munca si pe strada.am sunat la politie,am dat declaratii si am facut plangeri de mai multe ori.s-au luat masuri:amenzi contraventionale.
Problema e, ca domnul nu face niciodata scandal cu martori.ma urmareste numai cand sunt singura sau cand are martorii lui.tot timpul imi spune ca degeaba sun la politie ca eu nu am ce-i face ca el este patron si eu sunt un om obisnuit.
ce ar trebui sa fac?
Multumesc anticipat!
daca la servici vi/a facut scandal... este imposibil sa nu aveti martori. Daca faceti vreo sesizare sau plangere, ea trebuie facuta in scris si trebuie sa dovediti sustinerile dvs.
Nu ati spus, motivele pentru care va agreseaza verbal, va insulta sau va ameninta. ce relatii exista, ce va reproseaza., ce il determina sa procedeze astfel.
Daca spuneti ca a fost amendat contraventional.. poate sa va ajute intr/o plangere penala, daca nu se opreste...
Insulta si calomnia au fost dezincriminate.
Puteti formula actiune civila in pretentii , solicitand dezdaunarea dvs pentru afectarea imaginii.
Actiunea se timbreaza la valoarea pretentiilor emise si se dovedeste cu probatorii ( acte , martori , interogatoriu , alte probe acceptate de lege)
La locul de munca sau in oricare alt loc public aveti oricand martori.
Dar care ar fi motivul acestei stari conflictuale ?
nu stiu exact care este motivul pentru ca nu avem nimic de impartit.el are 40 de ani eu doar 23.este o persoana care face abuz de alcool si cand este in stare de ebrietate imi reproseaza ca eu si sotul meu il urmarim ce face.el detine o pensiune vis a vi de noi si de multe ori il vedem urcand la volan beat si fara permis.probabil ii este frica pentru ca deja are 2ani cu suspendare ptr accident cu victime si condus sub influienta alcoolului.am uitat sa precizez ca nu sunt singura care face reclamatii impotriva lui si cu toate astea nu se potoleste
aseara mi-a facut ultimul scandal(mentionez ca era in stare de ebrietate) si imi reprosa ca de ce tot ii fac plangere la politie?degeaba fac toate astea ca el are bani sa-si plateasca amenzile si ca eu nu am ce-i face. ca el e mai destept ca mine.
e foarte atent ca atunci cand face toate astea sa nu fie in jur cineva care ar putea fi martor pentru mine
Injurii
mihabingolina
Buna ziua!
As dori sa aflu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie: o colega de facultate ne-a adresat, mie si unei alte colege, injurii, la modul cel ... (vezi toată discuția)