avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probleme cu o persoana \"nebuna\" dupa comportamentul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probleme cu o persoana "nebuna" dupa comportamentul afisat

sunt amenintata,urmarita eu si familia mea, insultata, jignita, calomniata, mi-a urmarit copilul si a fost lasata la el in clasa,de o doamna educatoare care este cu probleme de sanatate mintala, cu siguranta. se comporta ca o mahalagoica, mi-a facut scandal la servici, ma sunat, si pe sotul meu il deranjeazala fel, isi pune copilul sa imi scrie tot felul de chestii obscene si inventate de ea pe facebook, toate astea pt ca ea considera ca eu sunt iubita sotului ei, cu care este in divort. Ce pot face juridic vorbind, sa nu mai imi poata traumatiza existenta ca face acest lucur cam de 1 an de zile, si sunt chiar satula eu psihic de asa ceva. Va rog frumos am nevoie de sfatul d-voastra. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alex_gav , utilizator 15:51, 3 Februarie 2011
Mergeti la politie cu dovezile si face o plangere penala.
Insulta si calomnia au fost dezincriminate.
Singurele solutii ar fi ,ori o plangere penala pentru amenintare,daca ati fost fost amenintata de aceasta,ori o actiune civila in pretentii ,prin care solicitati obligarea respectivei persoane la plata unor daune pentru lezarea imaginii dvs si pentru deranjul produs prin reactiile sale.
Atat plangerea penala ,cat si actiunea civila ,trebuie dovedite cu probe,prima cu acte,martori,alte probe acceptate de lege,cea de a doua,cu acte,martori,interogatoriu.
In cazul formularii actiunii civile,aceasta trebuie timbrata la valoarea pretentiilor emise.
Puteti de asemeni,sa va adresati cu o sesizare la Sectia de Invatamant,de care apartine.
Primul pas,parerea mea, ar fi sa vorbiti cu persoana respectiva sa ajungeti la un consens. Daca nu reusiti va puteti adresa Insp.sc.jud. r.gabi v-a dat un sfat corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii morale kuky666 kuky666 buna ziua, daca fac o plangere penala impotriva unui agent de politie de la rutiera care m-a umilit pot sa am pretentii materiale morale? (vezi toată discuția)
Calomnie. amenintare Ramona1982 Ramona1982 o doamna are fetita la aceeasi gradinita cu nepotica mea. doamna o ameninta pe mama fetitei (cumnata mea )ii vorbeste urat, ii face poze in locuri publice, o ... (vezi toată discuția)
Conflicte intre colegi ioana rosu ioana rosu Va rog sa imi spuneti ce temei legal am daca confictul pe care il am cu o colega a degenerat in amenintari si jigniri? va multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)