avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie. amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie. amenintare

o doamna are fetita la aceeasi gradinita cu nepotica mea. doamna o ameninta pe mama fetitei (cumnata mea )ii vorbeste urat, ii face poze in locuri publice, o jigneste chiar si a locul de munca( are o societate) pe motiv ca ar avea o relatie cu sotul dumneaiei ce poate face, cum se poate apara, o poate da in judecata?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:29, 29 Martie 2011
daca are probe, poate depune plangere impotriva doamnei respective.
Cumnata dvs,poate formula plangere penala pentru amenintare impotriva respectivei persoane,conform art.193 c.pen la sectia de politie competenta teritorial locului savarsirii faptelor.
Plangerea poate fi formulata in termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului.
Pentru alterarea imaginii sale in urma insultelor si calomniilor aduse,aceste doua fapte,fiind dezincriminate de legea penala ,cumnata poate formula actiune civila in pretentii,conform art.998-1000 c.civ. prin care solicita si dedaunarea sa ca urmare a prejudiciului de imagine creat.
Actiunea in pretentii va fi depusa la instanta competenta domiciliului persoanei a carei judecare o solicita
Plangerea penala trebuie dovedita cu probe cu acte,martori,alte probe acceptate de lege,iar actiunea civila ,care se va timbra si la valoarea pretentiilor emise,va trebui sa fie probata cu acte,interogatoriu,martori sau alte probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflicte intre colegi ioana rosu ioana rosu Va rog sa imi spuneti ce temei legal am daca confictul pe care il am cu o colega a degenerat in amenintari si jigniri? va multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Pretentii morale kuky666 kuky666 buna ziua, daca fac o plangere penala impotriva unui agent de politie de la rutiera care m-a umilit pot sa am pretentii materiale morale? (vezi toată discuția)