avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta si calomnia in presa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta si calomnia in presa

cum vedeti insulta si calomnia in presa?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:06, 8 Aprilie 2011
Insulta si calomnia au fost abrogate prin art I pct 56 din Lnr 278/2006,Decizia nr 62/2007 si Decizia nr 8/2010 pronuntate de ICCJ
Astfel cum a fost aratat mai sus,cele doua infractiuni au fost dezincriminate.
In aceasta situatie,persoana a carei imagine este afectata,se poate adresa in justitie in civila pe calea unei actiuni in pretentii(art.998 si urm. c.civ),prin care se pot solicita daune pentru motivul arata mai sus.
Actiunea se timbreaza la valoarea pretentiilor emise si se dovedeste cu probatorii(acte,interogatoriu,martori,alte probe acceptate de lege)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia ale_blonda89 ale_blonda89 buna. as putea da in judecata pt calomnie o persoana care spune k a intretinut relatii sexuale cu mine si eu nici macar nu o cunosc??? bineinteles avand ... (vezi toată discuția)
Calomnie dsds dsds Buna ziua! Am primit recent un telefon in care mi se spunea ca o sa fiu actionat in judecata deoarece am facut declaratii calomnioase pe un forum de internet! ... (vezi toată discuția)
Injurii mihabingolina mihabingolina Buna ziua! As dori sa aflu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie: o colega de facultate ne-a adresat, mie si unei alte colege, injurii, la modul cel ... (vezi toată discuția)