avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnia

buna. as putea da in judecata pt calomnie o persoana care spune k a intretinut relatii sexuale cu mine si eu nici macar nu o cunosc??? bineinteles avand martori care sustin spusele acestuia... stiu , probabil pt altii pare o intrebare aberanta si un lucru lipsit de importanta dar pt mine nu este asa. va rog mult ajutati-ma cu un sfat sau o indrumare pt a sti ce pot face si cu cine as putea lua legatura pt a-mi rezolva aceasta problema. va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:15, 31 August 2011
In situatia in care vi s-a creat un prejudiciu de imagine si puteti demonstra acest prejudiciu aveti posibilitatea sa formulati o actiune in pretentii pe latura civila. In penal, calomnia a fost dezincriminata si nu mai puteti face plangere.
va multumesc... singura mea pretentie este sa demonstrez minciuna acelei persoane deoarece este in joc reputatia mea... multumesc din nou.
Va fi un proces dificil intrucat probatiunea va fi delicata...
nu inteleg... de ce ar fi ... multumesc
Pai...el sustine ceva...si dvs. sustineti ca nu este adevarat si ca v-a jignit sau calomniat...

Va fi greu de dovedit ca nu ati intretinut relatii sexuale cu el.Nici el nu cred ca va dovedi...ca a intretinut astfel de relatii...
Nu este imposibil insa este...extrem de greu...

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie flodin47 flodin47 Santem doi mostenitori si datorita neintelegeri am introdus actiunea de partaj succesoral.Cand sora mea a auzit de aceasta actiune a inceput prin sat sa ma ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios! robert900 robert900 Ce recomandati in cazul in care impotriva unei persoane este formulata plangere penala la Parchet/Politie pentru comiterea a doua infractiuni (calomnie si ... (vezi toată discuția)