Santem doi mostenitori si datorita neintelegeri am introdus actiunea de partaj succesoral.Cand sora mea a auzit de aceasta actiune a inceput prin sat sa ma denigreze aducandu-mi diferite fapte si acuze care nici prin gand nu mi-a trecut asa ceva .
Nici hartia nu suporta asa ceva ,ce este de facut avand in vedere ca martori sant destui
Puteti face o plangere la politie, eventual, sa i se dea o amenda, dar bine ar fi sa ignorati toate acestea ( e sora dvs., in definitiv :O) si sa va concentrati pe actiunea de partaj.:rtfm:
Plangere la politie pt ce infractiune?
Insulta si calomnia nu mai sunt incriminate de legea penala.
Puteti cel mult sa mergeti in civil daca dumneavoastra considerati ca va este afectata imaginea si, bineinteles, daca vi s-a cauzat vreun prejudiciu prin insultele adresate si daca puteti demonstra prejudiciul suferit.
Insulta si calomnia nu mai sunt incriminate de legea penala.
Cu privire la prejudiciul cauzat prin ofensele ce v-au fost aduse , puteti sesiza instanta de judecata, in temeiul raspunderii civile delictuale, conform art. 998-999 din Codul civil.
Ca sa fiu sincer nu prea vad cum o sa probati dvs existenta unui prejudiciu fie el si moral pentu a putea solicita daune
mai mult dvs va trebui sa probati si existenta prejudiciului la modul concret ex : dna m-a acuzat si eu am suferit x pierderi de bani dovediti cu x chitanta si sau/ acte sau prin denigrarea mea am suferit x pierderi de imagine ( in special la persoanle publice)
atentie cu martorii , cititi art 186 si urmatoarele din cod de proc civila ca sa vedeti ce fel de martori pot fi admisi si verificati ca martorii dvs sa nu faca parte dintre cei ce nu pot fi admisi ca mrtori
foarte greu se obtin in astfel de cazuri despagubiri pe motiv ca X a vb urat de dvs si dvs ati suferit un prejudiciu de imagine .........
Plangere de calomnie
dumiras
ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)
Calomnie?
cristicarnisca
Buna ziua
As dori un sfat avizat in legatura cu o fapta care mi s-a intamplat recent
In luna februarie in firma au fost desfiintate niste posturi, ... (vezi toată discuția)