avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prescriere calomnie, insulta, denigrarea imaginii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prescriere calomnie, insulta, denigrarea imaginii

Am o rugaminte! In cat timp se prescrie o fapta de calomnie, denigrare:? As dori sa actionez in judecata un ziarist pentru denigrarea intr-un articol, acuzatii mincinoase si calomnioase. Si nu stiu care e ste termenul pana la prescriere? Totodata, as vrea sa stiu daca pot actiona si pe latura penala?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:46, 18 Decembrie 2023
Pe latura penala nu se poate pt ca faptele respective nu mai sunt prevazute in codul penal ,in civil puteti solicita daune morale in teen de 3 ani de la data in care articolul a fost publicat.
Va multumesc. In ce art scrie despre aceasta prescriptie ?
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2023
Fumed, utilizator
Buna ziua,
Insulta si calomnia nu sunt incriminate ca infractiuni, insa, in baza raspunderii civile delictuale, puteti solicita despagubiri, pentru prejudicii legate de imagine, onoare si demnitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie flodin47 flodin47 Santem doi mostenitori si datorita neintelegeri am introdus actiunea de partaj succesoral.Cand sora mea a auzit de aceasta actiune a inceput prin sat sa ma ... (vezi toată discuția)
Cum ma apar de calomnie? monica799 monica799 Buna ziua, Sunt casiera de 6 ani la o institutie religioasa si unul din membrii m-a acuzat (acuzatii false) in fata intregii institutii ca am furat banii ... (vezi toată discuția)
Calomnia si insulta, sunt sau nu infractiuni ? barbumult barbumult Cautind in Codul penal, cel nou , actualizat in 2014, constat ca nu se gaseste calomnia si insulta. Din lecturare pe net despre cele doua infractiuni mai ... (vezi toată discuția)