avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnia

buna. as putea da in judecata pt calomnie o persoana care spune k a intretinut relatii sexuale cu mine si eu nici macar nu o cunosc??? bineinteles avand martori care sustin spusele acestuia... stiu , probabil pt altii pare o intrebare aberanta si un lucru lipsit de importanta dar pt mine nu este asa. va rog mult ajutati-ma cu un sfat sau o indrumare pt a sti ce pot face si cu cine as putea lua legatura pt a-mi rezolva aceasta problema. va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:15, 31 August 2011
Formulati actiune civila in pretentii pentru afectarea imaginii dvs , in conformitate cu disp.art.998 si urm. c.civ.
Solicitati obligarea persaone care v-a afectat imaginea la daune morale.
Actiunea civila se timbreaza la valoarea pretentiilor emise de dvs si se dovedeste cu probatorii , cu acte , interogatoriu , martori , orice alte probatorii admise de lege.
Mi-as expima opinia ca nu va plati taxa de timbru.
Dar...totusi nu sunt lamurit daca ar fi sau nu vorba de o fapta delictuala...care sa se poata dovedi...
Exista insa posibilitatea de a se incheia o tranzactie, as spune, astfel incat sa se rezolve problema, mai ales ca nu cred ca daunele ar conta pentru doamna care a postat.
In acest fel s-ar rezolva totul cu eleganta si fara dificultati probatorii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie flodin47 flodin47 Santem doi mostenitori si datorita neintelegeri am introdus actiunea de partaj succesoral.Cand sora mea a auzit de aceasta actiune a inceput prin sat sa ma ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios! robert900 robert900 Ce recomandati in cazul in care impotriva unei persoane este formulata plangere penala la Parchet/Politie pentru comiterea a doua infractiuni (calomnie si ... (vezi toată discuția)