avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Injuraturi in public, amenda.. este posibil ?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Injuraturi in public, amenda.. este posibil ?

Buna,
As avea o intrebare... Oare este posibil asa ceva?
In una din zilele trecute am consumat bauturi alcoolice intr-un bar de cartier.. barmana de acolo avand probleme cu familia mea, eu fiind putin ametit (nu in stare de ebrietate) la inceput nu a vrut sa ma serveasca.. dupa cateva vorbe schimbate cu aceeasta realizase ca nu sunt beat si s-a decis sa ma serveasca.
Mi-a dat berea iar eu i-am adresat 2-3 injuraturi si m-am pus la masa, precizez ca nu a fost nimeni la bar decat 2 prieteni de ai mei (deci martori nu are)... a sunat la politie si m-au amendat cu 200 ron pentru injuraturi.
Este posibil daca contest amenda sa am castig de cauza? Am martor care este dispus sa declare ca l-am injurat pe el si doamna s-a simtit din greseala, sau eventual sa depun o plangere pt calomnie?
Astept un raspuns! Multumesc:((
Depinde ce se precizeaza in procesul-verbal incheiat de politist; ce articol, ce lege a fost incalcata pentru a va amenda!
pai nu stiu exact ce lege a aplicat, dar l-am intrebat daca doamna are martori iar el mi-a raspuns ca e cuvantul tau vs cuvantul ei.. eu spunand-ui ca am si martori ca a inteles gresit dar parea total neinteresat si lipsit de informatii
dar ar fii posibil sa castig contestatia, eu avand martori si dansa nu ?
in procesul verbal politistul a precizat data ora ziua la care s-a intamplat, declarand ca eu am adresat jigniri barmanei cutare.
Ati fost amendat conf. LEGII Nr. 61 din 27 septembrie 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice,aveti posibilitatea sa contestati PV de contraventie in 15 zile de la comunicare.

Alte discuții în legătură

Injurii aacris aacris am adus injurii unui politist deoarece m-a tras din masina mea personala unde dormeam,eu m-am speriat si de aceea am reactionat asa.,ce pot pati?el mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Amendat pe nedrept. ce trebuie sa fac? ContSters213619 ContSters213619 In urma unui scandal public, am sunat la 112, reclamand faptul ca, vecinul meu in stare de ebrietate avansata imi aduce injurii si amenintari. Se prezinta un ... (vezi toată discuția)
Ce are de făcut un martor la o altercație dacă e chemat în instanță atât de ipj cât și de partea vătămată? ContSters447790 ContSters447790 Buna seara tuturor Am fost martor intr-o altercatie intr-un birt comunal. Partea vatamata a incasat un pumn de la inculpat. Ulterior a sosit politia, iar ... (vezi toată discuția)