avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... injurii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

injurii

am adus injurii unui politist deoarece m-a tras din masina mea personala unde dormeam,eu m-am speriat si de aceea am reactionat asa.,ce pot pati?el mi-a facut dosar?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 01:00, 12 August 2011
Codul penal sanctioneaza
Ultrajul
Art. 239. - Amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa contra unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
...
Daca faptele prevazute in alin. 1-4 sunt savarsite impotriva unui judecator sau procuror, organ de cercetare penala, expert, executor judecatoresc, politist, jandarm ori militar, limitele pedepsei se majoreaza cu jumatate.

De asemenea, ultrajul contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice este sanctionat:

Art. 321.- Fapta persoanei care, in public, savarseste acte sau gesturi, prolifereaza cuvinte sau expresii sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau produce scandal public ori se tulbura, in alt mod, linistea si ordinea publica, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Depinde de amploarea incidentului si de antecedente.
Multumesc pentru raspunsul dat si mai astept sfaturi de la dumneavoastra cum sa procedez ca sa scap .
Ati dat imediat dupa aceasta vreo declaratie la politie ?
Exista martori care au confirmat prin declaratii comportarea dvs fata de politist ?
Ati fost convocat la politie sau la parchet pentru declaratii ?
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
Radu Gabrian, Mediator
Declaratie mi-a luat dar eu nu am semnat nimic,martori sunt cred colegii lui...(orice cetatean in stare de ebrietate ar face la fel)
Nu avem infractiunea de "ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice", aceasta prevede altceva.
De asemnea daca doar l-ati injurat pe politist. nu avem nici infractiunea de "ultraj".
Daca este vorba numai despre niste injuraturi nu avem nicio infractiune.
Pt ca anume v-a facut dosar?

Alte discuții în legătură

Insulta vs ultraj Tarzan2012 Tarzan2012 Citind prin codul penal, am constatat ca insulta nu mai este infracțiune conform noii legislații penale, insa ultrajul este prevazut la art.257 C.P. Art. ... (vezi toată discuția)
Asa zisa „sfidare”politai comunitar, claemi claemi [/i]Buna Ziua si va rog,daca puteti sa-mi spuneti si mie in ce lege este prevazuta asemenea aberatie.(adica daca nu vb.cu cineva este sfidare???Pericol ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea procedurii de catre politist poate duce la anularea ... juventus2020 juventus2020 Nerespectarea procedurii de catre politist poate duce la anularea unei amenzi? Concret, am primit o amenda foarte mare (7000 lei) pentru ca beat fiind am ... (vezi toată discuția)