avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... asa zisa „sfidare”politai comunitar,
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

asa zisa „sfidare”politai comunitar,

Buna Ziua si va rog,daca puteti sa-mi spuneti si mie in ce lege este prevazuta asemenea aberatie.(adica daca nu vb.cu cineva este sfidare???Pericol social???):hammer:
Cel mai recent răspuns: marduk , utilizator 04:43, 1 Decembrie 2012
Grădina Domnului e mare și dacă e vorba despre ”poliția comunitară” adică locală, poate mintea unora le debitează ”sfidare” dacă NU au altceva mai de preț în cap : NU e nicio prevedere a Legii prevăzută ca ”sfidare” dacă un cetățean refuză să vorbească, doar în conținutul unui regulament militar poate fă găsită acea expresie DAR bine determinată/încadrată ”sfidarea șefului cu privirea . . . ” precum și o variantă concretă în Codul Penal, art. 272 1 1 ”Sfidarea organelor judiciare” : (1) “Întrebuinţarea de cuvinte insultătoare ori de gesturi obscene sau ameninţătoare la adresa integrităţii fizice a unui judecător, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penală, de către o persoană care participă sau asistă la o procedură care se desfăşoară în faţa instanţei sau a organului de urmărire penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează întrebuinţarea de cuvinte insultătoare ori de gesturi obscene sau ameninţătoare în mod nemijlocit la adresa integrităţii fizice a unui judecător, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penală, poliţist sau
jandarm, pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiei.” dar nu pt. că cetățeanul refuză să vorbească.Noua incriminare, denumită sfidarea organelor judiciare, a înlocuit fostul/vechiul ultraj verbal, este evident că permite abuzuri, ca şi precedenta încriminare.Dar una era ”ultrajul”, adică ceva vorbit și alta e refuzul unui cetățean de a vorbi (are motivele lui personale și NU vatămă un ”mut” pe nimeni).

Păi, ce cuvinte putea folosi un om care NU vorbește ?! Cât de ”insultătoare” etc etc ?!
claemi a scris:

Buna Ziua si va rog,daca puteti sa-mi spuneti si mie in ce lege este prevazuta asemenea aberatie.(adica daca nu vb.cu cineva este sfidare???Pericol social???):hammer:
[/quote

Va recomand sa fiti respectuos si manierat in interactiunea cu oricine,indiferent de calitatea de reprezentant al autoritatii statale,este mult mai usor asa,desigur ca nu sunteti obligat si nu exista o ''sfidare'' propriu-zisa in asemenea situatie insa de regula raspunsurile evazive,obscene sau lipsa lor tind sa instige oamenii si sa complice situatii simple...situatie reala am un prieten care cand e oprit de politie,jandarmerie fie in trafic sau pe strada se preface ca e mut :)numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta vs ultraj Tarzan2012 Tarzan2012 Citind prin codul penal, am constatat ca insulta nu mai este infracțiune conform noii legislații penale, insa ultrajul este prevazut la art.257 C.P. Art. ... (vezi toată discuția)
Injurii aacris aacris am adus injurii unui politist deoarece m-a tras din masina mea personala unde dormeam,eu m-am speriat si de aceea am reactionat asa.,ce pot pati?el mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Pot pati ceva? i-am cerut procuroarei numarul de telefon si i-am facut o propunere indecenta potpaticeva potpaticeva Nu am antecedente penale. In urma cu 2 saptamani am fost la un club, si a iesit cu batie. Am participat si eu, dar nu am inceput eu. Am fost la dus la ... (vezi toată discuția)