avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... E ultraj?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

E ultraj?

Am fost la o zi de nastere in weekend, m-am imbatat si ne-am cam certat. Au aparut din senin niste politisti. Mi-au dat un avertisment si apoi o alta amenda de 200 lei (pt. aceeasi fapta!)... Bine ca am continuat...

Pe foaia aia cu amenda de 200 lei,le-am scris "SA MA SUXXTI DE PXXX" (cu litere explicite in loc de "X"

Acuma citesc in presa locala ca sunt acuzat de ultraj ?! X-(X-(X-(

Ma uit in codul penal si ca sa fie ultraj trebuie sa fie amenintare... asta e injuratura nu ultraj. :((
Pentru a exista infractiunea de ultraj trebuie sa existe :ofensa, insulta, amenintare, violenta împotriva unui reprezentant al autorității publice aflat în exercițiul funcțiunii , jignire.
In atare conditii, expresia folosita de dvs. este ultraj.
ART. 236^1 *** Abrogat
ART. 237
Abrogat.
ART. 238 *** Abrogat
Ofensa adusă autorităţii
ART. 239
Ultrajul
(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Uitati-va si la art. 321 Cod penal
Este ultraj, stimate utilizator, oricât ați încerca să o dregeți.Această infracțiune se poate realiza prin modalități alternative și, poate atrage și o agravare a pedepsei, în funcție de modalitatea de săvârșire. Dacă vă veți cere scuze, dacă se va avea în vedere faptul că vă aflați în stare ebrietate, veți beneficia de circumstanțe atenuante, și poate nu veți fi trimis în judecată.
M-as indoi sa i se intample ceva...

cunosc pe cineva (nu ii dau numele) a batut 5 politisti (el face arte martiale). A primit amenda 1000 lei ....

Alte discuții în legătură

Lovire si alte violente AnyaD AnyaD Buna seara (ziua). Acum 2 zile, sotul meu, aflat in stare avansata de ebrietate, sa luat la cearta si la bataie cu un alt baiat, iar in momentul acela trecea ... (vezi toată discuția)
Intrebare cu o posibila "furt calificat" nzsolt85 nzsolt85 As dori sa va cer parerea la un caz putin ciudat. Doi prieteni intro seara au fost in oras, au consumat alcool. Unul dintre ei avea in mana o sticla de bere ... (vezi toată discuția)
Beat din aburi de alcool CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, recent am avut o discutie cu un amic. El sustinea ca daca esti prins cumva beat la volan, si declari ca te-ai imbatat involuntar, de ex. din aburi ... (vezi toată discuția)