avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire si alte violente

Buna seara (ziua). Acum 2 zile, sotul meu, aflat in stare avansata de ebrietate, sa luat la cearta si la bataie cu un alt baiat, iar in momentul acela trecea pe acolo o patrula de politie. Baiatul avea arcada sparta, iar sotul meu nu avea decat cateva zgarieturi. Au fost dusi amandoi la politie, sotul meu viind acuzat de lovire si alte violente. Cel care il acuza a dat declaratie, la fel si cei 2 martori, dar sotul meu nu. Fiind foarte foarte beat m-au sunat pe mine sa ma duc sa-l iau de la politie, Mia spus cand sa trezit ca nu a dat declaratie si ca numai stie exact ce sa intamplat...Din cate stiu, baiatul lovit a fost doar cateva ore la spital si nu are certificat medio-legal. Nu a necesitat zile de spitalizare ci doar ingrijiri medicale usoare. La ce trebuie sa ne asteptam? Sotului meu i se va deschide dosar penal, cazier? Sau va primi doar o amenda? Se ajunge in instanta sau politia poate da amenda? Penala sau administrativa? Cum pot demonstra ca sotul meu era in stare avansata de ebrietate si ca nu a avut discernamant? Multumesc si astept raspunsuri
Pentru loviri sau orice alte acte cauzatoare de suferinte fizice, in cazul dvs., sotul poate primi de la pedeapsa inchisorii intre 1 luna si 3 luni ori amenda, in functie de imprejurarile si conditiile in care a avut loc fapta.
Faptul ca sotul era in stare avansata de ebrietate nu este o circumstanta atenuanta, ca sa va ajute cu ceva demonstrarea starii de fapt.
Parerea mea doamna,ar fi aceea ca decat sa incercati sa demonstrati starea de ebrietate a sotului si lipsa discernamantului acestuia in astfel de cazuri,cel mai bine ar fi daca se poate intelegerea de comun acord a celor doi implicati in bataia aia stupida a unor tipi in stare de betie.Din cate stiu,betia nu mai e o stare atenuanta in savarsirea unor fapte penale sau contraventionale ci,dimpotriva.Starea de ebrietate devine usor o stare agravanta.Decat sa dovediti ca era baut mai bine incercati sa dovediti nevinovatia lui in acel conflict,sau faptul ca a fost provocat,sau cel mai bine consultati un avocat priceput in astfel de dispute.Ii gasiti sigur aici pe site-ul asta.
imi puteti recomanda pe cineva, va rog? nu am mai folosti acest site si nu stiu pe unde si cum sa caut...Si daca se "impaca" cu respectivul i se face cazier? eu asta incerc sa evit, sa aiba cazier...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
AnyaD, utilizator
Pentru a cauta un avocat specializat in penal, accesati "Cauta consultant" (bara de sus inainte de casuta rosie unde scrie Forum) si veti gasi consultantul dorit.
Avand in vedere ca impacarea partilor in cazul infractiunii de lovire si alte violente inlatura raspunderea penala, chiar si daca se pune in miscare din oficiu, incercati sa urmati sfatul utilizatorului FurtunaIoan.
Intr-adevar starea de betie voluntara in care se afla sotul dvs nu va inlatura caracterul penal al faptei, ea poate constituii in functie de situatie, o circumstanta atenuanta sau agravanta, daca betia voluntara este preordinata aceasta va fi vazuta ca o circumstanta agravanta in timp ce beţia voluntară simpla poate constitui o circumstanţă atenuanta in situatia in care este completa astfel capacitatea persoanei respective a intelege si voi, de a fi stapana pe actiunile sale sa fie abolita.
Importanta este situatia de fapt, ce declara si martorii la eveniment, este posibil ca sotul dvs sa fi fost provocat,atacat si sa fi incercat sa se apere iar daca asa stau lucrurile poate depune plangere penala.Este des intalnit in practica acesta situatie in care ambii participanti la altercatie sa depuna plangere penala.

Alte discuții în legătură

Betia simpla incompleta ContSters57314 ContSters57314 Ce esti betia simpla incompleta? Circumstanta atenuanta sau agravanta? De ce sau cum se apreciaza? (vezi toată discuția)
E ultraj? zerotika zerotika Am fost la o zi de nastere in weekend, m-am imbatat si ne-am cam certat. Au aparut din senin niste politisti. Mi-au dat un avertisment si apoi o alta amenda de ... (vezi toată discuția)
Intrebare cu o posibila "furt calificat" nzsolt85 nzsolt85 As dori sa va cer parerea la un caz putin ciudat. Doi prieteni intro seara au fost in oras, au consumat alcool. Unul dintre ei avea in mana o sticla de bere ... (vezi toată discuția)