avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebare cu o posibila "furt calificat"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebare cu o posibila "furt calificat"

As dori sa va cer parerea la un caz putin ciudat. Doi prieteni intro seara au fost in oras, au consumat alcool. Unul dintre ei avea in mana o sticla de bere desfacuta. Agenti i-au cerut buletinul, dar buletinul nu a avut la el. Ofiterii i-au cerut ca sa se identifice. Ofiterii au scris datele intro agenda... Fiind sub influenta alcoolului s-au speriat si au luat la fuga. La cel care au luat datele a scapat iar al doilea cand a luat-o la fuga a vrut sa ia agenda ofiterului. Dupa cativa metri cu aiutorul unui badiguard de la o discoteca a fost retinut si dus la sectie, unde ofiterul a scris in declaratie fapta ceea ca inculpatul a vrut sa-l ia agenda. Inculpatul fiind sub influenta alcoolului nu isi aminteste acest lucru si in declaratia pe care a scriso la sectie mentine ca nu isi aminteste. Sa zicem daca badiguardul de la discoteca aceea va fii martor ce i se va intampla? Nu a avut antecedente penale si nici odata problema cu politia. Si as mai avea o intrebare... sunt sanse ca dosarul meu sa nu ajunga la procuror si sa nu ajungem la tribunal? Pt. acest fapt se poate intocmi cazier?
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 18:19, 22 Mai 2009
Starea de betie completa produsa de alcool sau de alte substante este una din cauzele care inlatura caracterul penal al faptei, daca se afla in conditiile prevazute de lege.Legea penala prevede ca nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca faptuitorul, in momentul savarsirii faptei, se gasea, datorita unor imprejurari independente de vointa sa, in stare de betie completa produsa de alcool sau de alte substante.Starea de betie voluntara completa produsa de alcool sau de alre substante nu inlatura caracterul penal al faptei.Ea poate constitui, dupa caz, o circumstanta agravanta (cand infractorul si-a provocat intentionat aceasta stare pentru a savarsi mai usor fapta) sau atenuanta.
depinde deci, cum vor aprecia organele in drept...va fi o atenuanta sau nu


ce pedeapsa se poate primi pentru acest fapt? inculpatul in declaratia sa nu a scris ca a vrut sa il ia (sa fure) agenda fiind ca nu isi amintea poate din cauza bauturii alcolice si dupa ce sa trezit din betie nu sia dat seama de ce s-ar fii luat agenda aceea, fiind ca este un lucru absurd. in declaratia ofiterului a aparut fapta aceea ca a luat agenda dar inculpatul nu a semnato fiindca nu isi amintea acest lucru deloc. Ce sanse sunt, ca sanctiunea sa fie una administrativa (amenda_)din partea politiei si sa nu ajunga cazul in instanta?
Ce sa intimplat cu celalant prieten? Ce contributie a avut ?!.Ce acte a intocmit politistul?! Putem vorbi de infractiune de furt !,sau vorbim despre un eventual ultraj?
Prea putine date...:)
nu putem sti foarte clar cum anume s-a comportat prietenul aflat in stare ebrietate. Dar cert este ca, daca in momentul in care a luat agenda respectiva, a folosit si acte de violenta, ar putea fi ultraj.Avand in vedere ca in agenda respectiva a fost consemnat tot ceea ce au constatat politistii, consemnari necesare intocmirii procesului verbal, ar putea fi incident si art. 272-retinerea sau distrugerea de inscrisuri. Este posibil ca starea de ebrietate sa nu mai constituie o eventuala circustanta atenuanta, ci dimpotriva, o agravanta, daca se dovedeste ca tipul a consumat bauturi pt . a avea mai mult curaj in a comite acte antisociale, contra ordinii publice, etc. Nu putem insa sti , decat ceea ce ne-ati relatat , iar dvs. s-ar putea sa fiti putin subiectiv.
in agenda au fost scrise datele din buletin pe care colegu inculpatului lea spus din cap fiindca nu avea la el buletinul, si la un moment dat sa speriat si a luato la fuga si atunci a incercat sa fuga si inculpatul dar nu a reusit.Dupa 10 m lau pus la pamant si au spus politia ca a avut la el in mina agenda(nu era intocmit proces verbal, au incercat sa le ea datele la prietenul inculpatului care era cu berea in mana).Inculpatul era asa de beat incat nu isi amintea nimic aproape.La sectia de politie dupa cateva ore si-a dat seama unde e.

Alte discuții în legătură

Injurii aacris aacris am adus injurii unui politist deoarece m-a tras din masina mea personala unde dormeam,eu m-am speriat si de aceea am reactionat asa.,ce pot pati?el mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa Vali30 Vali30 Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in ... (vezi toată discuția)
Am o fost citat ca martor utilizatorxyz utilizatorxyz Buna ziua , am fost citat ca martor la o incaierare ,sunt prieten si cu victima si cu agresorul ,dar nu vreau sa dau declaratie sau sa fac marturie mincinoasa ... (vezi toată discuția)