avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Beat din aburi de alcool
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Beat din aburi de alcool

Buna ziua, recent am avut o discutie cu un amic. El sustinea ca daca esti prins cumva beat la volan, si declari ca te-ai imbatat involuntar, de ex. din aburi de alcool la o distilerie (ai stat acolo si nu stiai efectul), sau cum ca ai fost in club si cineva (nu sti cine) ti-a pus alcool in pahar peste suc, scapi de amenda/permis suspendat, esti declarat ca si nebaut si in caz de accident. E adevarat? Sa fie asta inca o portita in legea romaneasca ca multe altele?. Intrebdoar de curiozitate nu pt. ca m-as afla personal in situatie (desi am un prieten care e in proces pt. baut la volan dar e deja a recunoscut ce si cum). Va multumesc pt. raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 11:54, 4 Noiembrie 2012
Beţia involuntară completă reprezintă una dintre cauzele care înlătură caracterul penal al faptei , fiind prevăzută în art 49 cod penal .Desigur că trebuie dovedite împrejurările care au condus la această stare de beţie accidentală, involuntară, şi nu invocate pur şi simplu pentru a fi crezute pe cuvânt.
Art. 49
Beţia
Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, dacă făptuitorul, în momentul săvârşirii faptei, se găsea, datorită unor împrejurări independente de voinţa sa, în stare de beţie completă produsă de alcool sau de alte substanţe.
Starea de beţie voluntară completă produsă de alcool sau de alte substanţe nu înlătură caracterul penal al faptei. Ea poate constitui, după caz, o circumstanţă atenuantă sau agravantă.

Depinde si de concentratia de alcool in sange. La un nivel de 2 mgr alcool / L singe ar fi cam greu de crezut.
Marka a scris:

Depinde si de concentratia de alcool in sange. La un nivel de 2 mgr alcool / L singe ar fi cam greu de crezut.


Sa inteleg ca nu ati prea facut tuica :P :)
Nu va bazati pe afirmatiile amicului dvstra, sfatul meu este sa nu va urcati sub influenta bauturilor alcoolice la volan.
patrascu razvan a scris:

Nu va bazati pe afirmatiile amicului dvstra, sfatul meu este sa nu va urcati sub influenta bauturilor alcoolice la volan.

Nu intentionez sa ma urc, intrebam de curiozitate.

Alte discuții în legătură

E ultraj? zerotika zerotika Am fost la o zi de nastere in weekend, m-am imbatat si ne-am cam certat. Au aparut din senin niste politisti. Mi-au dat un avertisment si apoi o alta amenda de ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala gevari gevari am si eu o nelamurire care ma roade de cateva zile. am avut un accident rutier acum o saptamana.eram la o petrecere si am baut putin,finu a vrut sa mergem sa ... (vezi toată discuția)
Recurs societate asigurari aurelian2006 aurelian2006 Buna ziua, Caut si eu un avocat pentru a-mi formula un recurs. Problema este urmatoarea : - acum doi ani am condus autovehiculul sub influenta bauturilor ... (vezi toată discuția)