avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Beat din aburi de alcool
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Beat din aburi de alcool

Buna ziua, recent am avut o discutie cu un amic. El sustinea ca daca esti prins cumva beat la volan, si declari ca te-ai imbatat involuntar, de ex. din aburi de alcool la o distilerie (ai stat acolo si nu stiai efectul), sau cum ca ai fost in club si cineva (nu sti cine) ti-a pus alcool in pahar peste suc, scapi de amenda/permis suspendat, esti declarat ca si nebaut si in caz de accident. E adevarat? Sa fie asta inca o portita in legea romaneasca ca multe altele?. Intrebdoar de curiozitate nu pt. ca m-as afla personal in situatie (desi am un prieten care e in proces pt. baut la volan dar e deja a recunoscut ce si cum). Va multumesc pt. raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 11:54, 4 Noiembrie 2012
O persoana nu raspunde penal daca este o betie involuntara completa, va asigur ca la o astfel de betie nimeni nu mai poate urca in masina si sa explice ca s-a imbatat involuntar de la aburi, in principiu nu mai poate lega nici macar doua cuvinte si nici nu mai nimereste usa masinii. Practic la o betie involuntara completa esti cam paralizat, cel mult spargi un geam in cadere, si nu raspunzi pt distrugere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E ultraj? zerotika zerotika Am fost la o zi de nastere in weekend, m-am imbatat si ne-am cam certat. Au aparut din senin niste politisti. Mi-au dat un avertisment si apoi o alta amenda de ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala gevari gevari am si eu o nelamurire care ma roade de cateva zile. am avut un accident rutier acum o saptamana.eram la o petrecere si am baut putin,finu a vrut sa mergem sa ... (vezi toată discuția)
Recurs societate asigurari aurelian2006 aurelian2006 Buna ziua, Caut si eu un avocat pentru a-mi formula un recurs. Problema este urmatoarea : - acum doi ani am condus autovehiculul sub influenta bauturilor ... (vezi toată discuția)