avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Perturbarea liniștii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Perturbarea liniștii publice

Ieri seară am fost la ziua unei amice, unul dintre vecini a chemat poliția care a venit în jurul orei 00 pentru perturbarea liniștii publice. Recunoaștem că este posibil să fi fost prea gălăgioși, dar noi ne așteptam la un avertisment având în vedere că era prima dată când a venit poliția în acea seară. Cei doi ofițeri nu s-au legitimat, nu ne-au scris proces verbal și nu voiau să ne spună dacă suntem amendați, ce fel de amendă și cât ar costa aceasta, deși am întrebat. Tot ce au făcut a fost să ne legitimeze, după ce au întrat în apartament fără mandat și au spus că așteaptă în fața blocului până plecăm toți, ceea ce au și făcut.
Am auzit tot felul de păreri și scenarii, dar vrem să știm exact cum putem afla dacă o să fim amendați doar pe baza legitimării, fără a fi semnat vreun document sau fără a fi primit proces verbal și dacă există vreo modalitate de a contesta amenda având în vedere circumstanțele și lipsa procesului verbal.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:46, 22 Decembrie 2021
Politia a venit in urma unei sesizari facute de locatari in baza Legii nr. 61/ 1991 republicata si a constatat (prin prezenta lor la usa dvs.) ca nu ati respectat prevederile din art.3 pct. 26. Vor face un raport in acest sens.
Amenzile sunt cele prevazute la pct.4
V-au legitimat, deci au datele dvs. de identificare in baza carora va pot amenda contraventional. Posibil sa va ierte in conditiile in care ati plecat la solicitarea politistilor.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Da, procesul verbal de contravenție poate fi întocmit în termen de 6 luni de la data constatării faptei de către polițiști. În situația în care vi se va aplica o sancțiune contravențională, procesul verbal de sancționare vi se va comunica prin poștă, sau va fi afișat la domiciliul dvs. În această situație, în termen de 15 zile de la luarea la cunoștință, puteți plăti jumătate din minimul amenzii stabilită de lege pentru fapta dvs și în puteți contesta la instanța competentă, dacă considerați că există circumstanțe de natură să conducă la anularea acestuia. Sfatul pe care îl dau tuturor este să plătiți jumătate din minimul amenzii stabilite pentru fapta dvs, urmând ca, în cazul în care contestați amenda și se anulează procesul verbal respectiv să vă recuperați banii. Dacă trec cele 15 zile de la comunicare și nu plătiți nimic ci doar contestați PV-ul și acesta este menținut de către instanța de judecată, veți plăti amenda întreagă, fără a mai putea beneficia de reducerea de 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda injurii la adresa organelor politiei ccmihai ccmihai Ma confrunt cu o situatie neplacuta si surprinzatoare in acelasi timp. Acum 2 zile m-am trezit acasa cu un proces verbal intocmit acum aproximativ o saptamana. ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda tulburarea linistii publice MariusG3 MariusG3 Buna ziua As dori daca se poate un sfat legat de urmatorul eveniment. Pe data de .09.05 in jurul orei 00:30 cu cativa prieteni, stand de vorba, si isi fac ... (vezi toată discuția)
Perturbarea linistii publice Dragos944 Dragos944 Buna seara,ma numesc Dragos,am apelat la forumul dvs. pentru a va adresa cateva intrebari. Ma aflam afara(ora 2:30) cu niste prieteni si stateam de ... (vezi toată discuția)