avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestare amenda injurii la adresa organelor politiei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestare amenda injurii la adresa organelor politiei

Ma confrunt cu o situatie neplacuta si surprinzatoare in acelasi timp. Acum 2 zile m-am trezit acasa cu un proces verbal intocmit acum aproximativ o saptamana. Sanctiunea aplicata este de 800 lei, pentru adresarea de injurii organelor de politie. Imi amintesc ca in acea data am fost legitimat de organele politiei. Politistul care dorea sa ma legitimeze, refuza sa se legitimeze. Intr-un final am fost dus la sectie, in continuare politistul refuza sa se legitimeze. Intr-un final m-am legitimat cu gandul sa scap mai repede si am fost lasat sa plec.
Pe procesul verbal sunt scrise mentiuni legate de faptul ca am refuzat semnarea procesului verbal, insa eu nu cunosc incheierea vreo unui proces verbal. Exista si un martor in acest sens pe care eu nu l-am vazut sau auzit vreodata X-(
Sanctiunea aplicata este in baza legii 61/1991, art 4 alineatul B care prevede sanctiuni intre 200 si 1000 lei pentru adresarea de injurii, insa nu la adresa organelor legii. De asemenea nu se prezinta circumstantele agravante pentru care cuantumul amenzii a ajuns la 800 lei. Datele sunt completate corect, cu exceptia faptului ca nu se prezinta institutia din care agentul constatator face parte.
Pe ce baza pot contesta aceasta amenda? Pot cere anularea pe amenzii pentru incadrarea gresita a legii? Eventual reducerea amenzii pentru lipsa mentiunilor privind circumstantele agravante? Mentionez ca in momentul legitimarii eram in toate facultatile mintale, nefiind sub influenta bauturilor alcoolice ori alte substante care mi-ar fi putut afecta capacitatea de a lua decizii corecte. Orice raspuns ar fi apreciat, tinand cont ca amenda este luata pe nedrept,
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 14:12, 6 Martie 2013
contestati procesul verbal de contraventie in termenul legal de 15 zile de la comunicare, precizati in motivare intreaga istorie a desfasurarii evenimentelor si cereti anularea acestuia. Intr-un subsidiar puteti sa solicitati si reducerea amenzii.
Multumesc pentru raspuns! Pot cere anularea pentru faptul ca incadrarea legii este una eronata? Din legea 61/1991 art 4 alineatul B reiese faptul ca sanctiunile sunt aplicate pentru adresarea de injurii, insa nu adresarea de injurii organelor de politie.
nu constituie nici ultraj daca injuriile s-ar fi concretizat in amenintari, atunci eram pe taramul infractiunii prevazute de art 239 alin.1 c.pen
articolul 4 din lg 61 nu poate fi interpretat dacat in spiritul principiului " unde legea nu distinge, nici noi nu putem distinge"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perturbarea liniștii publice denisaa77 denisaa77 Ieri seară am fost la ziua unei amice, unul dintre vecini a chemat poliția care a venit în jurul orei 00 pentru perturbarea liniștii publice. Recunoaștem ... (vezi toată discuția)
Contraventie la l.61/1991 bigsin33 bigsin33 va salut! situatia e aceasta: azi-noapte ( 28.02.2010) am fost oprit in trafic de un agent de politie si sanctionat pt. ca nu purtam centura de siguranta. pt. ... (vezi toată discuția)
Pt ca nu m-am legitimat la cererea agentului de politie am primit amenda marian86 marian86 ma aflam an drum spre casa cand patru agenti de politie mau oprit pe strada fiind o ora tarzie 12 noaptea acestia sau prezentat si mau obligat sa ma legitimez ... (vezi toată discuția)