avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contraventie la L.61/1991
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contraventie la L.61/1991

va salut! situatia e aceasta: azi-noapte ( 28.02.2010) am fost oprit in trafic de un agent de politie si sanctionat pt. ca nu purtam centura de siguranta. pt. ca am coborat din masina si am intrebat agentul de politie de ce sunt sanctionat- eu invocand niste circumstante atenuante pt. faptul ca nu purtam centura de siguranta - acesta s-a infuriat si mi-a mia dres o amenda de 800 lei pt. ,,injurii la adresa lui si a Politiei Romane",specificand in p.v. ca am savarsit contraventia prev. la art.2 din L.61/1991. asa cum arata p.v. intocmit,eu zic ca e redactat conf. prev.legale, dar..am totusi o intrebare : la rubrica in care se precizeaza ca pot achita jumatate din cuantumul amenzii stabilite in 48 de ore, agentul de politie a taiat mentiunea asta si a scris aceeasi suma stabilita mai sus in p.v., adica 800 lei. ma pot lega de acest lucru pt. a contesta p.v. , sau legea nu prevede posibilitatea de a achita jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore, pt. contraventiile prevazute la art.2, L.61/1991 ? multumesc pt. ajutor.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 13:14, 28 Februarie 2010
contraventiile savarsite la legea nr. 61/1991 nu se bucura de ...............jumatate din minimul amenzii in 48 de ore
Legea nu prevede posibilitatea de a achita jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore, pt. contraventiile prevazute la art.2, L.61/1991. Puteti formula contestatie la procesul verbal pentru alte motive daca sunt acestea.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie wick71 wick71 Buna In martie 2012 am fost amendat pt nepurtarea centurii de siguranta: 3 puncte penalizare si 210 lei sau 70 lei in 48 de ore. Are vreun temei legal, ... (vezi toată discuția)
Proceduri contraventionale Bratosin Bratosin Cum procedeaza un agent constatator in cazul in care are de solutionat un concurs de contraventii din care una din fapte prevede jumatate din minim iar ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)