avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Perturbarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Perturbarea linistii publice

Buna seara,ma numesc Dragos,am apelat la forumul dvs. pentru a va adresa cateva intrebari.

Ma aflam afara(ora 2:30) cu niste prieteni si stateam de vorba,mai tare ce e drept dar nu despre asta vreau sa discutam.

Apare un echipaj de politie care ne legitimeaza pe toti si ii sanctioneaza cu avertisment pe 2 dintre noi care aveau masini pe motiv ca cineva a sunat la 112 si a facut reclamatie.

Bun,ne sfatuiesc sa ne ducem in alt loc,asta am si facut,unde normal a fost alta problema.

La fata locului au venit 2 dube de Jandarmeriesi 3 masini de politie care ne-au legitimat ,control corporal.

Nu spun ca nu am facut galagie,dar nu inteleg anumite chestii:

1.De ce dintre toti,doar eu am primit amenda 200 lei si restul avertisment?

2.Amenda am inteles ca nu se poate plati la jumatate in 48 ore?

3.Daca nu pot plati imediat,se poate mari?

4.Daca mi se pare ca numele meu nu este scris corect,cu toate ca am semnat p.v. ,pot face contestatie?

5.Nu vreau sa acuz pe cineva ca nu stiu ce,cum fac toti,stiu ca am gresit,imi asum fapta,platesc dar vreau sa ma informati cu ce am cerut,daca se poate.

P.S. Nu sunt minor.
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 02:50, 7 Septembrie 2015
1. Probabil ati fost indicat ca cel care a facut galagie mai mare sau v-ati "luat in gura" cu fortele de ordine! Puteti contesta pv in termen de 15 zile de la comunicare.

Art. 6-L61/1991
Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor prin care s-a aplicat sanctiunea amenzii se poate face plangere in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Art. 7
(1)Plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei se solutioneaza de judecatorie.

2. Ati inteles bine.
Art. 9-L61/1991
Dispozitiile prezentei legi se intregesc cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia dispozitiilor privind plata a jumatate din minimul amenzii.

3. Nu. Daca nu o platiti veti fi urmarit de fisc, amenzile nu sunt purtatoate de dobanzi.

4. Puteti face contestatie pentru orice motiv pentru care considerati ca pv nu este intocmit in conformitate cu prevederile legale si in primul rand in cazul in care considerati ca nu sunteti vinovat de contraventia ptr care ati fost sanctionat.

5. Daca va asumati fapta nu are rost sa contestati pv iar pe viitor sa va propuneti sa fiti mai atent ptr a nu mai avea de-a face cu "organele".
Dacă omul își asumă fapta, avem date că se impunea amenda, având în vedere ora foarte târzie și faptul că a fost avertizat verbal în prima fază de către polițiști să nu mai tulbure liniștea, de ce mai este îndrumat să depună o plângere împotriva procesului-verbal? Care e logica? Nu prea au judecătorii ce face pe la serviciu sau e musai să se dea o pâine de mâncat și avocaților?
Puteți citi aici și părerea celor din tabăra cealaltă! Pentru acest domn ce sfat aveți? El ce ar trebui să mai conteste?
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2015
catalin27smb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce imi trebuie pentru a depune o contestatie a unui proces-verbal de contraventie itm? dobremod dobremod Am redactat o constatare impotriva unui pv de contraventie in 2 exemplare pe care vreau sa-l depun la judecatorie. Asa mi-a zis inspectorul care mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, proces verbal incheiat in baza legii nr. 61/1991 ContSters233138 ContSters233138 Buna seara Am dat o \"petrecere\"(muzica venea de la un simplu laptop era in jurul orei 23) de ziua unei colege unde ne-am trezit cu politia la usa, am ... (vezi toată discuția)
Contestare contraventie donigao donigao Buna ziua, Mai are sens contestarea unui PV de amenda circulatie in instanta atata timp cat s-a platit amenda ( s-a grabit \"contravenientul\" sa achite ... (vezi toată discuția)