avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce imi trebuie pentru a depune o contestatie a unui ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce imi trebuie pentru a depune o contestatie a unui proces-verbal de contraventie ITM?

Am redactat o constatare impotriva unui pv de contraventie in 2 exemplare pe care vreau sa-l depun la judecatorie. Asa mi-a zis inspectorul care mi-a dat amenda ca o pot contesta. Am cerut sa-mi dea avertisment in loc de amenda pentru ca sunt la prima abatere si pentru ca atunci cand trebuia sa depun revisalul nu se lucra la itm pentru ca era in weekend.
Din cate am inteles trebuie sa fac in doua exemplare contestatia si cate un timbru judiciar si cate o copie dupa pv intr-un dosar cu sina?
Este corect ?? De cat trebuie sa fie timbrul. Mai am nevioie de imputernicire sau copie dupa buletin ?
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 2 Ianuarie 2011
Impotriva procesului verbal de contraventie se formuleaza plangere contraventionala.
Aceasta se depune intr-adevar in 2 exemplare.
Plangerea este scutita de taxe judiciare de timbru si suspenda executarea procesului verbal.
La fiecare exemplar din plangere atasati in copie procesul verbal de contraventie precum si alte inscrisuri care pot convinge instanta ca nu ati fost vinovat de savarsirea faptei contraventionale sau, nu atat de vinovat cum s-a constatat.
Nu va este necesar nici un dosar. Plangerea o puteti depune personal la judecatorie sau o trimiteti in plic cu confirmare de primire, in 15 zile de la data inmanarii procesului verbal.
Succes!
Va multumesc pentru indrumare.
Am facut exact cum mi-ati spus iar acum am facut si un certificat de grefa pe care am sa-l depun impreuna cu o adresa catre itm prin care sa le comunic faptul ca am contestat in instanta pv-ul. Mai trebuie depus in alta parte?
Sarcina probatiunii cade in sarcina organului constatator,iar dvs trebuie sa administrati probatorii care sa ateste ca masura luat nu este legala sau ca se putea lua ca prima masura,cea a avertismentului.
Soliciti in plangere inlocuirea masurii amezii contraventionale cu cea a avertismentului,pe considerentele expuse de dvs in postare
r.gabi a scris:

Sarcina probatiunii cade in sarcina organului constatator,iar dvs trebuie sa administrati probatorii care sa ateste ca masura luat nu este legala sau ca se putea lua ca prima masura,cea a avertismentului.
....


Sarcina probei cade in sarcina reclamantului ... art.1169 C.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare? Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua! Am fost astazi la tribunal pentru a depunde o contestatie impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera.Doamna de acolo era foarte ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rutiera Studentanonim Studentanonim Buna ziua , am si eu nevoie de putin ajutor va rog . Vreau sa fac contestatie si nu stiu cum se procedeaza cu taxa judiciara de timbru : se achita ... (vezi toată discuția)
Contestarea unui proces verbal elyen elyen Ce anume trebuie facut pt. a contesta un proces verbal al unei institutii,stiu ca la judecatoria in raza caruia exista sediu social,dar nu stiu ce anume ... (vezi toată discuția)