avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatie amenda rutiera
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatie amenda rutiera

Buna ziua ,

am si eu nevoie de putin ajutor va rog .

Vreau sa fac contestatie si nu stiu cum se procedeaza cu taxa judiciara de timbru : se achita inainte sau dupa ce depun dosarul la judecatorie ? Pentru plata taxei trebuie numarul de dosar ? Am inteles ca se poate achita prin transfer bancar?

Procesul verbal trebuie atasat la dosar in original sau doar copie ?
Plangerea se depune in doua exemplare ?

Da.....stiu ....cam multe intrebari .....

Multumesc mult !!!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:55, 25 Mai 2017
Este de preferat pentru urgentarea solutionarii ca dosarul cauzei sa contina de la depunere toate documentele necesare
Daca nu stapaniti procedura apelati la persoana specializata,care va poate redacta plangerea contraventionala si va poate completa intreg dosarul necesar depunerii la registratura judecatoriei
Dosarul plangerii contraventionale impotriva PV rutier trebuie sa contina doua exemplare din urmatoarele acte:

-copie act de identitate;
-copie proces-verbal de contraventie;
-plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei
Succes !

Multumesc frumos pentru raspuns !

Ceea ce ma interesa cel mai mult era daca trebuie sau nu numarul de dosar pentru plata taxei judiciare de timbru ?
Pentru achitare taxa juddiciara de timbru,nu este necesar comunicare numar dosar se consemneaza numele petentului/reclamantului care intelege sa introduca plangerea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce imi trebuie pentru a depune o contestatie a unui proces-verbal de contraventie itm? dobremod dobremod Am redactat o constatare impotriva unui pv de contraventie in 2 exemplare pe care vreau sa-l depun la judecatorie. Asa mi-a zis inspectorul care mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare? Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua! Am fost astazi la tribunal pentru a depunde o contestatie impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera.Doamna de acolo era foarte ... (vezi toată discuția)
Locul platii taxei judiciare de timbru miriuta999 miriuta999 As dori sa contest un proces verbal de contraventie - amenda circulatie, prin care am fost sanctionat cu amenda de circulatie in localitatea Turda. Precizez ca ... (vezi toată discuția)