avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Locul platii taxei judiciare de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Locul platii taxei judiciare de timbru

As dori sa contest un proces verbal de contraventie - amenda circulatie, prin care am fost sanctionat cu amenda de circulatie in localitatea Turda. Precizez ca eu am domiciliul in localitatea Reghin. Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa platesc taxa de timbru, in Turda (locul unde am savarsit contraventia) sau in Reghin (locul unde domiciliez)? Exista vreun text legal care sa specifice in mod expres locul unde trebuie platita taxa de timbru in astfel de cazuri? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:59, 9 Septembrie 2014
Buna ziua,

taxa in cuantum de 20 lei, se achita la domiciliul debitorului taxei, respectiv la dresa dvs. de domiciliu.

Apoi, in original, impreuna cu plangerea contraventionala se trimite la Instanta competenta, care este aceea pe raza careia s-a savarsit pretinsa fapta, la locul unde soferul sanctionat a fost depistat pentru pretinsa incalcare a regulilor rutiere.

Se trimit la instanta competenta in cate 2 ex. : plangerea semnata in original, copii certificate "conform cu originalul" de pe PV si CI-ul dvs. care sa poarte numele dvs. complet si semnatura.

Plangerea formulata impotriva procesului verbal de contraventie poate fi facuta
in termen de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta de continutul acestuia, si poate fi transmisa catre instanta competenta atat prin posta cu confirmare de primire, cat si depusa personal la serviciul registratura.

miriuta999 a scris:
Exista vreun text legal care sa specifice in mod expres locul unde trebuie platita taxa de timbru in astfel de cazuri?

Există și este vorba despre art. 40 din O.U.G. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.
ART. 40
(1) Taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local "Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru", al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.
(2) Dacă persoana care datorează taxa judiciară de timbru nu are nici domiciliul, nici reşedinţa ori, după caz, sediul în România, taxa judiciară de timbru se plăteşte în contul bugetului local al unităţii administrativ teritoriale în care se află sediul instanţei la care se introduce acţiunea sau cererea.
(3) La finele fiecărei zile lucrătoare, unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului virează o cotă de 30% din suma colectată în contul de venituri al bugetului local prevăzut la alin. (1) în ziua respectivă în contul distinct de venituri al bugetului de stat "Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru", deschis la unităţile Trezoreriei Statului. Ministerul Finanţelor Publice comunică lunar Ministerului Justiţiei informaţiile privind sumele virate în acest cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal contraventie thew2 thew2 Buna ziua Noaptea trecuta am fost sanctionat avand defectiuni la sistemul de iluminare, fiind ars becul fazei de intalnire de pe partea dreapta. Am fost ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - unde trebuie depusa si insotita de ce documente? julius.jr julius.jr In data de 3-10-2011 mi-a fost intocmit un proces verbal de contraventie. pentru ca nu era adevarat ce scria in el am refuzat semnarea lui si pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara pentru parcare in parc onehappyflyer onehappyflyer Acum cateva zile soacra mea a primit o recomandata care s-a dovedit a fi o amenda de 3000 lei de la politia comunitara pentru parcare in parc. Pana aici ... (vezi toată discuția)